Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA i rejält blåsväder; Årliga Ronaldo-ryktet; Barcelona jagar United-talang

Manchester United v Middlesbrough

FA:s ordförande avgår efter att ha uttalat sig både rasistiskt och sexistiskt. Vidare har ännu ett rykte om Cristiano Ronaldo och United blossat upp – som så många gånger förr.

Avslutningsvis i dagens nyhetssvep får ni läsa om att Barcelona sägs vara ute efter en av Uniteds talanger.

FA-ordförande avgår – efter rasistiska uttalanden

Det engelska fotbollsförbundet, FA, är i rejält blåsväder. Detta sedan ordföranden Greg Clarke bland annat uttalat sig rasistiskt och sexistiskt. Till exempel ska Clarke ha sagt att “sydasiater är mer benägna att arbeta inom förbundets it-avdelning än afro-karibier”. Dessutom menade han att homosexualitet är ett “livsval” och att tjejer inte gillar att bollar sparkas hårt på dem.

Greg Clarke har i ett skriftligt uttalande på FA:s hemsida valt att avgå från sin ordföranderoll och samtidigt gått ut och bett om ursäkt.

“Mina oacceptabla ord inför regeringen var dåliga för vår idrott och de som utövar, arbetar med eller tittar på den. Detta har gjort att jag väljer att gå vidare. Jag är oerhört ledsen över att jag sårat de olika grupper inom idrotten som jag och andra jobbat hårt för att inkludera”, skriver Clarke bland annat i sitt uttalande.

Ronaldo-comeback på tapeten?

Den här typen av rykten har dykt upp titt som tätt sedan Cristiano Ronaldo lämnade Manchester United sommaren 2009. I det här fallet är det den argentinska journalisten Christian Martin, som bland annat jobbar för Fox America, som kommer transferskvallret.

Martin menar nämligen bland annat att deras “källor i Manchester” har bekräftat att United ska vara frestade av att värva tillbaka Ronaldo till Old Trafford. Detta skulle i så fall vara till nästa säsong, och Ronaldo själv påstås överväga det hela. Om han skulle säga ja kommer Juventus i så fall vara villiga att förhandla, menar Martin.

Även den spanska tidningen Sport kommer med liknande uppgifter. De menar att Ronaldos lön, som är fem gånger mer än hans närmaste lagkamrat (Paulo Dybala), börjar bli en lite väl stor belastning för Turin-klubben nu under pandemin.

Vi råder er givetvis att ta ryktena om en återkomst till United med en nypa salt – som alltid.

Barcelona ute efter United-talang

Vi fortsätter med samma tidning som vi avslutade med ovan. Spanska Sport menar att FC Barcelona kan tänkas vara ute efter Uniteds U23-spelare Arnau Puigmal. Mittfältaren, som snarare fått spela mer högerback än något annat den senare tiden, uppges vara en spelare katalanerna kikar närmare på till sitt B-lag. Där saknar man främst högerbackar, menar SportWitness som har översatt artikeln.

Barcelona ska ha försökt värva Puigmal redan när han var 16 år och spelade i Espanyol, men då valde han istället att testa vingarna på de brittiska öarna och närmare bestämt i Uniteds akademi. Sport menar även att Puigmal är “den mest enastående spelaren” i Uniteds U23-lag. Något som kanske inte alla skulle hålla med om – även om han är bland de bättre.

Avslutningsvis menar Sport att Puigmal själv är intresserad av en flytt hem till Spanien för att kunna ta nästa kliv i sin utveckling, samt att Barcelona är optimistiska om att kunna få klart en övergång redan i januari.