Landslag: MÃ¥lfest i Paris och en utbytt Bruno

Manchester United Training Session

Tre Unitedspelare återfanns under kvällen i startelvorna för sina landslag, varav två av dem ställdes mot varandra på Stade France i målkalaset mellan Frankrike och Sverige.

Svängigt värre när Pogba välkomnade Lindelöf

Det började på bästa tänkbara sätt för det svenska landslaget mot världsmästarna efter att Victor Claesson gett blågult en tidig ledning i Paris.

Claesson fick vid målet också god hjälp från ingen mindre än Paul Pogba, som halvt liggandes rensade bollen rätt ut i gapet till svensken, som därefter åkte slalom genom det franska försvaret och fick in bollen i nät.

Det skulle dock bli en reaktion från hemmalaget tämligen omgående och man replikerade genom Olivier Giroud efter förarbete av Marcus Thuram.

Det dröjde sedan inte länge innan Frankrikes ledningsmål skulle komma. Den gången var det högerbacken, Benjamin Pavard, som överlistade Robin Olsen med en välplacerad volley i bortre hörnet.

I andra halvlek handlade i princip allt om hemmalaget. Sverige hade svårt att hänga med i Frankrikes tempo och efter timmen spelad satte Giroud 3-1.

Sverige fick förvisso in en kvitteringen genom Robin Quaison efter ett fint anfall, men med tanke på att reduceringen kom i 88 minuten fanns inte mycket tid kvar för en forcering. Man skickade dock upp allt i offensivt straffområde på en frispark men istället för 3-3 kontrade hemmalaget in 4-2 i öppet mål.

Detta innebär att Frankrike vinner Nations League-gruppen på klara 16 poäng medan Sverige slutar sist på tre, jämsides med Kroatien men med sämre målskillnad.

Både Lindelöf och Pogba stod generellt för helt okej insatser och stack inte ut åt någotdera håll. Svensken byttes ut efter en dryg timmes spel och gällande baklängesmålen är det svårt att hålla honom initialt ansvarig för något av dem. Hade dock en del problem med tunge Giroud. Det här var helt enkelt både en nivå över Kroatien-matchen.

Utöver att ha spelat fram till Sveriges ledningsmål gjorde alltså Pogba inget större väsen av sig. 27-åringen dikterade mittfältet tillsammans med Adrien Rabiot och med tanke på det spelövertag fransmännen hade kunde också United-stjärnan ha mycket boll vid fötterna. Pogba spelade hela matchen.

Vi ska även nämna att Anthony Martial satt på bänken i Frankrike, men gavs inga minuter av Didier Deschamps.

Viktigaste bytet ikväll – Bruno ut

I samma grupp som Sverige och Frankrike gjorde även Portugal och Kroatien upp.

Bruno Fernandes startade i vanlig ordning för de vinrödklädda men ska inte ha stått för någon utmärkande insats.

United-mittfältaren byttes faktiskt ut redan i paus, där det inte rapporterades om någon skada eller liknande. Att han togs av kan vi därför konstatera var något av det bästa som kunde hända ikväll.

Vi vill givetvis inte att vår bäste spelare ska utsättas för onödiga risker när klubblagsfotbollen så sakteliga närmar sig.

Matchen då? 3-2 till Portugal och andraplats i gruppen.

Inget förtroende för Dea Gea

David De Gea fick återigen finna sig i att värma bänken när Spanien tog emot Tyskland.

Athletic Clubs burväktare, Unai Simon tycks ha större förtroende hos Luis Enrique. Sett till att spanjorerna gjorde sanslösa sex mål och tyskarna noll, är det ju i sig svårt att klandra Enrique för beslutet att lira Simon.