Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Publik på arenorna i december; Fritt byte vid hjärnskakning?

A general view of Old Trafford

Dagens nyhetssvep är av det kortare slaget, men det är inte mindre intressant för det. Till att börja med har den brittiska regeringen nu godkänt publik på arenorna från och med den 2 december. Hur det ska gå till går vi igenom nedan.

Avslutningsvis rapporterar vi om det förslag som FA nu jobbar med för att minska risken för (allvarliga) hjärnskakningar.

Bekräftat: Publik på arenorna i december

Igår kom beskedet att publik välkomnas tillbaka på de brittiska arenorna från och med den 2 december. Hur många som släpps in – om ens några – avgörs utefter vilken restriktionsnivå respektive region ligger på för stunden. Nivåerna baseras på den nuvarande smittosituationen i regionen och förändras sedan parallellt utefter hur smittan går upp eller ner.

I tweeten nedan finner ni en mer detaljerad genomgång, men kort och gott betyder restriktionsnivån ”Tier 1”, vilket är den som godkänner mest publik, att man tillåts släppa in 4000 åskådare. ”Tier 2” betyder 2000 åskådare och ”Tier 3” inga alls.

Besked för vad som gäller i Manchester lär kommer under torsdagen, men spekulationerna säger att det ser ut att landa på ”Tier 3” från start.

Manchester United har själva yttrat sig i frågan.

”Vi välkomnar dagens tillkännagivande från regeringen och vi upprepar att vi är redo att välkomna supportrar tillbaka till Old Trafford, så snart det är säkert att göra så. Vi kommer nu att arbeta igenom detaljerna av planen med de relevanta myndigheterna och invänta tillkännagivandet gällande de lokala restriktionsnivåerna”, skriver klubben på sin hemsida.

Hjärnskakning innebär ”fritt” byte?

Det engelska fotbollsförbundet, FA, ser ut att testa ett nytt tillvägagångssätt för att minska risken att spelare förvärrar en potentiell hjärnskakning genom att fortsätta spela.

Inget verkar vara helt hugget i sten ännu, men som det ser ut just nu kan det bli så att klubbarna tillåts göra ett extra byte, som inte påverkar de vanliga, om en spelare visar tecken på att ha ådragit sig en hjärnskakning. Detta skulle i så fall testas i FA-cupen efter årskiftet, både på herr- och damsidan.