Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

CL kan förändras; Brexit uppdatering; Diallos lovande inhopp

Atalanta BC v FC Midtjylland: Group D - UEFA Champions League

 

Det är onsdag vilket betyder Champions League match för United, men innan dess ska vi ge er ett nyhetssvep att sätta ögonen på. Vi ger er bland annat att CL kan förändras, tar även upp en uppdatering på Brexit från gårdagens nyhetssvep samt ett mycket lovande inhopp från Atalantatalangen som ansluter till oss om ca en månad.

Vi har även tre damspelare som spelade landslagsfotboll på tisdagskvällen samt att United har ställt in siktet på Brightonförsvararen Ben White.

Champions League kan förändras

Det kommer uppgifter från journalisten Martyn Ziegler att CL kommer att ändras från 2024 och framåt där det kommer vara tio gruppmatcher mot olika motståndare med en stor 32-lagsliga. UEFA kommer med mer information om den nya CL ändringen om några veckor men det här nya systemet ser ut att kunna bli verklighet mo några år.

Brexit uppdatering

Som vi tog upp igår så blir det svårare för unga spelare att få kontrakt i England och nu verkar det även så att det kommer bli mycket hårdare krav att värva utländska spelare. Då England lämnar EU vid nyår så kommer det vara svårare att värva att värva spelare från EU fritt som det varit. De spelarna från EU-länderna som vill som vill spela i Premier League samt Championship kommer behöva vinna en GBE, som alla andra utländska spelare utan rätt att arbeta i Storbritannien. Damsidan ser ut att drabbas hårt också.

Diallos fantastiska inhopp

Amad Diallo ansluter som vi alla vet om ca 1 månad till United från Bergamoklubben. Igår kväll (tisdag) fick han chansen att hoppa in för Atalanta i Champions League matchen mot Midtjylland och vilket inhopp från 18-åriga supertalangen. Diallo hoppade in med dryga 20 minuter kvar av matchen att spela och var helt briljant, skapade flertalet bra lägen för både sig själv och medspelarna och hade flera fina avslut men som dansklagets målvakt klarade. Såg väldigt rörlig och teknisk ut och såg ut att spela med ett enormt stort självförtroende och var Atalantas överlägset bästa spelare i slutet på matchen.

Ser hans inhopp nedan:

Damspelare med landslagsspeltid

Det har varit ett landslagsuppehåll för damspelarna där vi med glädje kan välkomna Kirsty Smith tillbaks efter skada när hon startade för Scotland mot Finland på tisdags kvällen, även Jane Ross startade. Hayley Ladd spelade för Wales när de besegrade Vitryssland med 3-0.