Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Ham United – Manchester United 1-3

West Ham United v Manchester United - Premier League

Manchester United gjorde som man brukar i ligan numera när man gästade West Ham på Olympiastadion i London. Man gjorde en genomgående dålig första halvlek, kvicknade till av byten i paus och vann sedan efter en fullt godkänd andra halvlek. 3-1 skrev siffrorna till mot David Moyes. 

Ole Gunnar Solskjaer valde, högst sannolikt med mötet med Leipzig i åtanke, att bänka både Bruno Fernandes och Marcus Rashford i lördagens kvällsföreställning i London. Därtill tvingades han till ett målvaktsbyte jämfört med mötet med Paris Saint-Germain. David de Gea var uppenbarligen inte frisk nog (trots att det inte skulle förvåna alls om han spelade mot just Leipzig) och Dean Henderson fick dra på sig handskarna.

West Ham, som imponerat med David Moyes-mått mätt hittills i höst, inledde klart bäst och tog också ledningen. United var trögt, initiativlöst och allmänt ointresserat före paus och det var helt uppenbart att något måste göras. Solskjaer plockade då av en mindre lyckad Donny van de Beek och Edinson Cavani. Det senare bytet gick att ifrågasätta då, men kanske inte med facit på hand. Fernandes och Rashford bidrog till att vända på steken och när 90 minuter plus tillägg var spelade kunde United titulera sig som tillfällig ligafyra.

Kontentan är ändå att United omöjligen ska behöva försätta sig i ett underläge, igen, i paus för att spela bra fotboll. Nu såg man delvis samma mönster som mot Southampton senast och allra helst hade vi förstås sparat krafter inför veckomatchen. Nu gavs det en okej knuff framåt, men att United ska hacka sig fram så här går rent ut inte över en hel säsong. Det är nog alla överens om.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 7

Vi är väl rätt många som inte tycker att det är någon större förlust om David de Gea inte spelar så länge reservkeepern heter Dean Henderson. Idag kunde han intet åt West Hams ledningsmål. Däremot parerar han en frispark i andra som är synnerligen svår att nå (han har tyngden på ”fel” fot) och agerar som helhet väldigt säkert.

Aaron Wan-Bissaka: 5

En av Aaron Wan-Bissakas sämre insatser i Uniteds tröja på mycket länge? Troligen. Står fel, slår fel passningar och är allmänt fumlig med boll. Reder upp en del med bra brytningar, men sammantaget var detta ej godkänt.

Victor Lindelöf: 6

Ingen superinsats från Lindelöf, men lika fullt en godkänd sådan. Får den otacksamma uppgiften att agera städgumma som sista spelare i flera situationer med klarar uppgifterna. Lite osäker i positionsspelet stundom.

Harry Maguire: 6,5

Var inte dålig trots förlusten mot fransmännen tidigare i veckan och är inte dålig nu heller. Agerar måhända lite tafatt på målet, men leder ändå backlinjen med exempel. Troligen en stor orsak till Dean Hendersons lugn.

Alex Telles: 5

1 assist. Hade uppenbara problem med Bowen i detta defensiva arbetet och då räcker det inte med att han svingar in bollen till Greenwood innan 3-1 och en som annan bra hörna. Som helhet är Telles inte godkänd och där har han defensiven att skylla för så gott som allt.

Paul Pogba: 6

1 mål. Hade det varit för första halvlek hade det på intet sätt gått att godkänna Pogba. Loj och ointresserad då. Fick vara kvar och kvitterar på ett sätt som nästan bara han av de elva Unitedspelarna på planen kan. Når därmed godkänt, men det är med darr.

Donny van de Beek: 5

Utbytt 46′. Inte Van de Beeks match över huvud taget. Kanske lite oförtjänt utbytt i paus (kunde ha varit Pogba lika bra) men trots allt inte bra nog att få 90 minuter. Får ingen tid med boll och orörliga lagkamrater framåt gör också sitt.

Scott McTominay: 5

Scott McTominay är kanske, trots allt, de stora matchernas man. Ett möte med West Ham verkar inte kvala in i kategorin stora matcher. Sätts under stor press i första halvlek när hemmalaget stressar United och får inget utrymme för att spela sitt ”enkla spel”. Osynlig i andra.

Anthony Martial: 5

Utbytt 62′. Hade kanske behövt få kliva av redan i paus. Blir kvar och gör inte någon glad. Okej, han trivs inte lika bra på en kant, men lika fullt måste man kunna förvänta sig mer än så här.

Edinson Cavani: 5,5

Utbytt 46′. Borde kanske ha fått spela vidare, men då Solskjaer ska växla in Marcus Rashford blev det inget ”rakt” byte. Egentligen hans typ av match där han kunde och borde få suga ner bollar på topp och fördela vidare. Få inte mycket att jobba med.

Mason Greenwood: 6

1 mål. När väl Mason Greenwood spelar där han ska spela går det bra. Fick göra mål och det var precis vad han behövde sett till vilken höst han haft. Pigg, ettrig och sugen allt som oftast. Faller ur bilden ibland.

Marcus Rashford: 7

1 mål. Hade kanske mått allra bäst av att vila hela matchen, men tvingas till ett inhopp när lagkamraterna sviker i första. Bra speed där han erbjuder alternativ och målskytt. Agerar som en ledare.

Bruno Fernandes: 6,5

1 assist. Hade även han mått bra av att vila, men visar återigen vilken skillnad han utgör i dagens United.

Juan Mata: 6

Inbytt 62′.  1 assist. Var nog knappast påtänkt alls idag, men får sitt inhopp då Martial går sönder. Snygg framvrickning till Rashford.