Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Manchester United möter Real Sociedad i Europa Leagues sextondelsfinal

Manchester United v Club Brugge - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg

Europa Leagues sextondelsfinaler lottades timmen efter att Champions Leagues åttondelsfinaler lottats. För Manchester Uniteds del väntar Real Sociedad.

På måndagen lottades Europas Leagues sextondelsfinaler. En av José Mourinhos gamla favoriter, Maniche, skickades upp på podiet i Nyon för att dra upp bollar ur en glasskål. Rätt tidigt fiskade han upp Real Sociedad. Därpå fiskade han upp Manchester United. Med tanke på att lag som Molde, Wolfsberger och Royal Antwerpen kunde ha väntat får Real Sociedad ses som ett mycket tufft motstånd. Spanjorerna toppar för närvarande en haltande La Liga-tabell och har imponerat under hösten.

Alexander Isaks lag slutade tvåa i sin Europa League-grupp, efter Napoli, med nio inspelade poäng. Med det distanserade man AZ Alkmaar med en poäng.

Manchester United har mött Real Sociedad två gånger tidigare, i gruppspelet i Champions League säsongen 2013/14. Då vann Manchester United med 1-0 hemma efter ett spanskt självmål och spelade 0-0 borta.

Sextondelsfinalerna spelas med start den 18 februari och Manchester United inleder borta.