Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Raiola backar; Southampton vill ha Williams; Byte vid hjärnskakning

Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2

Det är tisdag och två dagar kvar tills Manchester Uniteds herrar sparkar boll igen. I väntan på det noterar vi att en viss agent återigen uttalat sig om Paul Pogba, att Brandon Williams intresserar konkurrenter och att frågan om ett extra byte vid befarad hjärnskakning åter är på tapeten. 

Raiola reviderar

Mino Raiola svingade stort i början av förra veckan när han förkunnade att Paul Pogba kommer att lämna Manchester United. Nu pudlar Raiola en aning. I samband med att han under måndagen tilldelades priset som bästa agent under Golden Boy-galan talade Raiola, bland annat, om Pogba igen.

Raiola menar att Pogba kommer att ha en bra framtid och att man i England alltid är känsliga när mittfältaren kommer på tal. Tugget om att Pogba skulle lämna i januari ger Raiola inte mycket för. Istället menar han nu att Pogba ”kan lämna i sommar” då det är svårt att göra stora affärer under vinterfönstret.

Southampton fortsatt ute efter Williams

Brandon Williams ska ha varit nära en utlåning till Southampton i oktober. Ole Gunnar Solskjaer satte dock stopp för övergången och under hösten har ytterbacken mestadels fått se matcherna från bänken. Alex Telles ankomst gör att det är trångt på vänsterkanten och då Aaron Wan-Bissaka spelar så gott som varje match får Williams inte speltid där heller, högerfoten till trots.

Southampton har dock inte gett upp jakten på Williams. James Ducker på The Telegraph menar att Ralf Ragnick prioriterar spelaren högt när transferfönstret öppnar efter nyår. Återstår att se om Solskjaer reviderat sin åsikt då.

Hjärnskakning ger extra byte

Diskussionen om hur fotbollen ska arbeta preventivt då det gäller uppkomsten av huvudskador har pågått en tid. Efter att Raul Jimenez fått en fraktur på skallbenet efter en krock med David Luiz i mötet mellan Wolverhampton och Arsenal har diskussionerna intensifierats. Nu verkar det som om klubbarna i Premier League är överens om en regeländring under pågående säsong. Efter nyår skulle lagen tillåtas göra ett extra byte om en spelare skadar huvudet och hjärnskakning kan misstänkas.

Det hela ska handla om en testperiod där det internationella regelorganet IFAB gett grönt ljus. Premier League-klubbarna väntas rösta i ärendet på torsdag. Då ska också en ny diskussion om huruvida man ska tillåta tre eller fem byte äga rum. Toppklubbarna i Premier League, och Brighton, sägs vara mest intresserade av ett införa fem byten medan övriga sägs bromsa.

Vi gratulerar…

…Jesse Lingard och Alex Telles som bägge blir 28 år just idag!