Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Cavani tveksam inför Sheffield United

Manchester United Press Conference

I dagens nyhetssvep har Ole Gunnar Solskjaer träffat pressen inför matchen mot Sheffield United imorgon kväll. Utöver det ryktas det om att Dayot Upamecano föredrar en flytt till Premier League nästa sommar. Dessutom har IFAB beslutat att det nu är tillåtet med ett extra byte vid huvudskada.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer  mötte pressen inför matchen mot Sheffield United imorgon. I kortform är detta vad som sades under presskonferensen.

  • Edinson Cavani har återhämtat sig bra från sin skada men Ole Gunnar är tveksam på om uruguayanen är tillgänglig inför matchen imorgon.
  • Marcos Rojo har fått problem med en vadskada och förväntas vara tillbaka i januari. Det samma gäller Phil Jones och Sergio Romero.
  • Beröm för Dean Henderson. Ole Gunnar hyllar utvecklingen som målvakten hade under sina två år i Sheffield United. Han säger också att Dean lär sig mer och mer för varje dag vad som krävs för att spela i Manchester United.
  • Ledsen över att Slaven Bilic fått sparken från West Bromwich. Han anser att tränare oftast behöver mer tid än vad de får.
  • Fansen är otroligt viktiga och han kan inte vänta på att de är tillbaka på arenorna.
  • Topplagens poängtapp den senaste tiden kan bero på olika saker. Kvaliteten på alla lag i Premier League är en faktor. Men också det tighta spelschemat som den här säsongen för med sig.
  • Försvarar sig angående kritiken han fått för att byta formation för ofta. Menar att laget ställt upp i en 4-2-3-1 formation i 18 av de senaste 22 matcherna.

Nya Brexit-reglerna en nackdel enligt Uniteds akademichef

Reglerna som innebär att engelska klubbar från och med 1 januari 2021 endast får värva utländska spelare som är 18 år eller äldre är enligt Manchester Uniteds akademichef Nick Cox en nackdel. De tidigare reglerna som gällde innebar att klubbarna fick värva spelare som var 16 år eller äldre.

Vi önskar att det skulle vara lika villkor för alla men det kommer det inte att bli. Andra europeiska klubbar kommer att kunna värva spelare från andra europeiska klubbar. Spelarna kommer inte kunna komma till oss om de är 16 år som de i nuläget kan göra.

Nick Cox, i en intervju med BBC.

Tillåtet med extra byte vid huvudskada

The International Football Association Board (IFAB) beslutade idag om att det kommer att vara tillåtet att göra ett extra byte om en huvudskada skulle inträffa. Detta träder i kraft från och med januari 2021 och gäller i fall det skulle uppstå en hjärnskakning eller en misstänkt hjärnskakning.

Detta ämne har blivit flitigt diskuterat den senaste tiden. Framförallt efter Raul Jimenez mycket otäcka skada i Wolverhamptons match mot Arsenal för någon vecka sedan.

Upamecano föredrar flytt till Premier League?

Enligt Jan Åge Fjörtoft som vanligtvis har goda kontakter inom den tyska fotbollen föredrar den franske mittbacken Dayot Upamecano en flytt till Premier League nästa sommar. Den senaste tiden har det ryktats om att United ska ha kylt ner sitt intresse för mittbacken men inte om man får tro på Fjörtoft.