Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Sheffield United – Manchester United 2-3

Sheffield United v Manchester United - Premier League

Manchester United kammade hem tre tunga poäng mot Sheffield United på Bramall Lane och gav därmed sig själva chansen att haka på i toppen. Segerorganisatör tillskriver vi Marcus Rashford. 

United inledde på sedvanligt vis matchen med att bjuda in motståndarna och skänkte bort ett gratismål efter slarv av Dean Henderson, som för dagen vaktade målet.

Allt var därmed i sin ordning och väntan på att man skulle vakna till liv hade börjat.

En långboll från Victor Lindelöf till Marcus Rashford var allt som krävdes. 23-åringen tog ner bollen i farten och klippte till med ett distinkt avslut som innebar 1-1.

United växte därmed in i matchen och blev ett helt annat lag. Anthony Martial kunde kort därpå spräcka sin målnolla i ligan och som så många gånger förr hade man vänt underläge till ledning.

Paul Pogba visade sedan, för de som tvivlat, att det finns en klasspelare i honom. Fransmannen hjälper till att bygga upp anfallet som går som på ett snöre fram till att bollen ligger i hemmalagets mål. Segern kändes därmed säkrad.

Men på en hörna i slutet skulle bollen flipperspela sig in bakom Henderson till 3-2. Målvakten skulle dock få sista ordet i matchen med en finfin parering som räddade segern åt United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 5,5

Majoriteten kommer givetvis vilja halshugga Maguire för en snål passning vid hemmalagets ledningsmål. Men nej, lite nyktert måste det ändå få lov att vara. Henderson har tid men ställer ändå till det för sig själv, och det rejält. I övrigt är det mestadels rutiningrepp. Står dock för en svettig räddning när resultattavlan visar 3-2. I slutändan är tyvärr tavlan vid baklängesmålet för allvarlig för att motivera ett godkänt betyg. Gardering.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Det blir varken hackat eller malet för Wan-Bissaka. Sköter defensiven som sig bör, men det är samtidigt något som förväntas med tanke på kvaliteten hos motståndarna. Offensivt? Inte mycket att hänga i en julgran.

Victor Lindelöf: 7

1 assist. Svensken var en av de bättre i United ikväll. Följsam, noggrann, och behärskad i det allra mesta han företar sig. Utsökt passning till Rashford vid 1-1-målet. Olycklig snarare än ansvarig vid Sheffields reduceringsmål i slutet.

Harry Maguire: 6

Gör en okej match utan att ställas på några större prov eller vara direkt inblandad i några avgörande situationer. Blev möjligen en aning överrumplad av hemmalagets intensitet i början, men fick sedan kontroll på grejerna.

Alex Telles: 6

Mer delaktig offensivt än sin kollega på motsatta kanten, även om brassens vänsterfot kanske inte var kalibrerad fullt ut. Samarbetet med Rashford fungerade hyfsat. Gör en godkänd insats i defensiv riktning, men agerade märkligt vid ett tillfälle och styrde sin motståndare in mot straffområdet istället för ut mot kanten.

Nemanja Matic: 6

När United till slut fick grepp om matchen började serben också växa in mer i matchen. Ganska anonym insats och utmärker sig varken negativt eller positivt. Löser sina uppgifter på ett bra sätt.

Paul Pogba: 6,5

Varnad. 1 assist. Trög inledning, precis som övriga tio spelare i United. Desto mer involverad efter att kvitteringen kom och kunde därmed trycka upp lite mer i planen och utnyttja sina kvaliteter. Delikat passning fram till Martials 2-1-mål.  Blandar och ger i spelet men tar sedan fram det bästa ur verktygslådan och bygger upp anfallet som resulterar i 3-1. Ampadu står fortfarande i kön till korvkiosken.

Bruno Fernandes: 7

Utbytt 80′. Tillsammans med Rashford och Martial bärande i Uniteds offensiv, även om det inte finns någon statistik i form av mål eller assist som kan styrka det. Av det vi fick se var däremot portugisen inblandad i två av Uniteds tre mål och stod utöver det för ett flertal fina aktioner. Plockades av, vilket var viktigt.

Marcus Rashford: 7

2 mål. Mycket frustration i inledningen och ägnade sig mest åt att springa offside. Satte, från ingenstans, det så viktiga kvitteringsmålet, vilket gjorde att United vaknade och insåg att man hade en fotbollsmatch att spela. Satte sedan klapp-klapp-anfallet som gav lagets tredje mål, om än på ett ganska svagt avslut. Allt som allt en lovande insats från 23-åringen.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 74′. Utgick från högerkanten och där ska en spelare med Greenwoods spetsegenskaper inte befinna sig. Blir väldigt låst och något väloljat samarbete med Wan-Bissaka kommer inte på tal. Har ett par fina ögonblick och ett hyfsat avslut med högern. Det räcker dock inte. Måste spela centralt.

Anthony Martial: 7

Utbytt 90′. 1 mål. 1 assist. Var detta vändpunkten för Martial månne? Motståndet var visserligen beskedligt, men det var nog precis vad fransmannen behövde. Såg spelsugen ut och fick dessutom göra säsongens första ligamål. En insats att bygga vidare på.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: N/A

Inbytt 74′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.