Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moises Caicedo närmar sig United; Rotation att vänta under det hektiska schemat

Ecuador v Colombia - South American Qualifiers for Qatar 2022

Dagen före julafton bjuds ni på ett nyhetssvep som till stor del handlar om den unga ecuadorianske mittfältaren Moises Caicedo och de ständiga rykten som placerar honom i Manchester United. Dessutom har Ole Gunnar Solskjaer meddelat att truppen kommer att roteras under det hektiska julschemat. 

Det senaste kring Moises Caicedo

Ryktena om den 19-årige mittfältaren bubblade upp till ytan för bara någon dag sedan. Men sedan dess har det pumpats ut nya uppgifter på löpande band och enligt rapporter från Sydamerika är Moises Caicedo så gott som klar för Manchester United. En av Ecuadors största tidningar El Diario Expreso skrev följande igår: ”Moises Caicedo will play for Manchester United”.

Men något som kan försvåra övergången är i fall Caicedo kan få ett arbetstillstånd i England. Sportwitness skriver i en artikel att de nya reglerna som inträder den 1 januari kan förenkla den processen. Detta på grund av hur landskamper och Copa Libertadores-matcher räknas i poängsystemet.

En del oklarheter rörande affären verkar dock fortfarande att kvarstå och uppgifterna om att övergången behöver färdigställas innan nyår kommer inte förhindra en process om arbetstillstånd.

Samtidigt skriver Fabrizio Romano att affären inte är ”så gott som klar”. Men Manchester United är i direkt kontakt med Caicedos representanter och är överens med klubben Independiente del Valle om övergångssumman på fem miljoner Euro. Nu väntas United snart bestämma om de vill genomföra affären eller inte.

Den engelske journalisten Sam Pilger är inne på samma spår.

Även Manchester Evening News rapporterar liknande uppgifter. De menar dock att prislappen ligger på sex miljoner euro.

Rotation att vänta de nästkommande matcherna

Statistiken som visade att Harry Maguire, Bruno Fernandes och Victor Lindelöf var bland de tio spelarna som spelat mest fotboll i Europa under 2020 kom nog inte som en överraskning för många. Trion har sällan vilat och dessutom klarat sig undan några allvarliga skador. Lindelöf har dock bekräftat att han de senaste månaderna spelat med smärtor i ryggen.

Nu väntar fyra matcher på de nästkommande nio dagarna och nu bekräftar Ole Gunnar Solskjaer att han kommer att rotera mer i truppen nu än vad som gjorts tidigare.

Det kommer inte att bli som efter ”lockdown-perioden” när vi hade samma startelva i sju, åtta matcher. Inte en chans att det kommer hända, jag kommer att göra förändringar i laget.

Ole Gunnar Solskjaer i en intervju med ESPN

Manchester United v West Bromwich Albion - Premier League

Redan i kvällens Ligacup-match mot Everton verkar det alltså troligt att några av de spelarna som inte fått särskilt mycket speltid under säsongen kommer att medverka.

Ole Gunnar bekräftade under gårdagens presskonferens att Jesse Lingard kommer att finnas med i truppen. Utöver honom förväntas Axel Tuanzebe, Brandon Williams och Odion Ighala medverka.