Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Everton – Manchester United 0-2

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

Då var matchen i ligacupen över, Everton besegrades med 0-2. Anthony Martial avgjorde mötet i minut 96. Länge såg det ut att gå till straffar, men man vann rättvist. Nu väntar semifinal.

Oskärpa leder till 0-0 i halvtid

Manchester United inledde matchen bäst. Spelglädjen fanns där, viljan fanns där. Tidigare har man slitit inledningsvis i matcherna men insatsen mot Leeds, och insatsen i första halvlek visar på att man kan vara fokuserade från start.

Tyvärr är oskärpan framför mål anledningen till att vi inte leder när första halvlek är slut. Vi vann boll högt, pressade och kom till bra lägen. Pogba såg mer spelsugen ut än på länge, Donny kom till sin rätta.

Robin Olsen i Everton målet inledde minst sagt skakigt. Det är tillfällen och möjligheter som man måste förvalta. Istället får man inte utdelning och Everton äter sig in mer i matchen.

Vi tappar en del av vårt spel runt minut 30 och efter det pendlar matchen betydligt mer än vad den gjorde i inledningen. Det blir inte heller världens roligaste fotbollsmatch ju längre vi spelar, det blir svårtuggat från båda lagen men slutar ju väldigt bra!

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

Paul Pogba visar spelglädje / Greenwood iskall?

Paul Pogba har verkligen varit namnet på mångas läppar just nu av olika typer av anledningar. Men främst möjligen för det hans agent gick ut med precis innan andra mötet mot Leipzig.

Paul har själv gått ut och sagt att han ska göra allt han kan för klubben och idag bevisar han det sannerligen. Styr mittfältet från sin defensiva mittfältsposition, hittar smarta passningar och ger glimtar av den där toppen han visat förr. Idag var han bland dom allra bästa på plan i mitt tycke.

Hade önskat honom närmare boxen dock och är väl där han varit som allra bäst. Pogba är verkligen en spelare som delat upp fansen till det ena eller det andra, men när han spelar som han gör idag och visar sitt register så ser man hur stor skillnad det är mellan honom och en hel del andra i truppen.

På kanten och sin sida hade vi Greenwood. Greenwood som inte riktigt fått det att lossna på ett bra tag fick det inte heller idag. Hugger lite vilt på chanserna, överarbetar saker och det ser bara klumpigt ut.

Skulle nog haft frisparken vid hörnflaggan under andra halvlek, men att han började ifrågasätta domaren för hans beslut visar nog att fokuset just där och då var på lite andra ställen.

Greenwood har haft det ganska tungt under säsongen med bortgång av en vän, mycket skriverier i media osv. Hade nog gynnats av att spela spets med Martial och Rashford på kanterna, få ett par bra lägen och möjlighet att öka på sitt självförtroende.

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

Cavani gör det igen & vi spelar vidare!

Och så var vi där igen, Cavani sätter dit målet som sätter oss i förarsätet gällande platsen till semifinalen. Han gör det så enkelt men också så självklart. Får en bra passning från Martial, ta med sig bollen i sidleds och klipper till.

Manchester United hade matchen, man skapade dom farligaste chanserna och länge såg det ut som det skulle gå till straffar. Men två sena mål från Edinson Cavani och Anthony Martial säkrar ändå semifinal för Manchester United.

Edinson visar vilken grym målskytt han är och känns väl ändå med tanke på chanserna han haft idag rättvist att det är han som får avgöra denna tillställning.

Vi tar med oss presspelet, vi tar med oss förhoppningen om att vi får se Pogba i likadan bra form i helgen mot Leicester. Och framförallt så åker vi vidare på den goda form som vi visat på slutet.