Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton – Manchester United 0-2

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

Manchester United gjorde jobbet mot Everton på Goodison Park och nu väntar derby i ligacupens semifinal. Edinson Cavani gjorde förstås ett sent mål, det gör han ju alltid på Goodison, och med matchens sista spark blev det 2-0 genom Anthony Martial.

På det stora hela gör United en mycket bra match. Med bättre effektivitet hade matchen varit död och begraven efter en kvart. Avancemanget är ändå det viktiga. När betygen publiceras har klockan blivit julafton och vi säger god jul med betyg där alla är godkända eller bättre (inte för att det är jul utan för att alla var godkända).

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 7

En tämligen enkel match för målvakten. Såg nervös ut vid något tillfälle men håller nollan, gör några räddningar och tar, med visst besvär, hand om bollen på en fast situation i slutskedet.

Axel Tuanzebe: 6,5

Varnad. Inleder piggt och fyller då på bra i offensiven. Avdrag på betyget för varningen, som följer efter att han blivit grundlurad av Evertonspelaren.

Eric Bailly: 7,5

Spektakulär är inte alltid ett bra omdöme för en mittback men ikväll lyckades Bailly med det mesta.

Harry Maguire: 7,5

Får bredvid Bailly spela ett mer kontrollerat spel än gör bredvid Victor Lindelöf. Sköter det bra och är också involverad i förarbetet till Cavanis mål.

Alex Telles: 7

Utbytt 84. Hans första halvlek är i mitt tycke hans bästa halvlek som Unitedspelare. Mattas av efter paus men har idag bättre koll defensivt än tidigare.

Paul Pogba: 7,5

Varnad. Uniteds bästa spelare, om ni frågar mig. Får utrymme att måtta passningar och sköter ikväll även defensiven.

Nemanja Matic: 7

Stabil och kontrollerad. Vinner bollar och har några öppnande passningar. Är som regel bra så länge han inte ställs mot energiska och snabba spelare.

Mason Greenwood: 6

Utbytt 67. Blixtrar till då och då. Blir nästan målskytt på nick. Men totalt sett för anonym.

Bruno Fernandes: 7

Som alltid involverad i väldigt mycket. Har ett styggt bolltapp i första halvlek. För att vara Bruno Fernandes är det faktiskt en ganska dålig insats. Att han når upp till betyget är därför en stor komplimang.

Donny van de Beek: 6

Utbytt 67. Jag vet inte hur matchen hade sett ut om vi hade ställt upp med en mittfältsdiamant. Däremot är jag säker på att Van de Beek hade presterat bättre då. Pogba gjorde det bra som vänsterytter mot Manchester city men ändå är det Donny som får spela till vänster ikväll, med Pogba centralt. Det är talande för hur Ole Gunnar Solskjaer ser på nederländaren. Ingen dålig match av Van de Beek men heller ingen insats som honom anledning att knacka på managerns dörr och kräva mer speltid.

Edinson Cavani: 7

1 mål. Inleder bra för att sedan mattas av. Vinner sedan matchen med en briljant aktion. Kunde och borde ha gjort mål i första halvlek men lider då möjligen av att han saknar matchform. Efter 90 minuter är han förhoppningsvis ikapp. Viss oro känner jag för att FA ska få för sig att aktionen mot Yerry Mina är värd en avstängning. Spontant tycker jag att en varning hade varit lämpligt i situationen men jag förväntar mig att en så rutinerad spelare ska vara smartare.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 67. 1 mål, 1 assist, varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas men står för ett matchvinnande bidrag då han assisterar Cavani till 1-0 och sedan sätter spiken i kistan. Annars symboliseras hans höst av situationen där han petar bort bollen från sig själv när han ska skjuta. Målet och assisten är hans rätta nivå. Har nu två mål och fyra assists på de senaste tre matcherna. Låt oss hoppas att detta är början på en lång formtopp!

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 67. 1 assist. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Luke Shaw: n/a

Inbytt 84. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.