Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gott nytt år – 2020 är äntligen slut

Tāmaki Makaurau Auckland Welcomes 2021 With New Year's Eve Celebrations

Från Muss önskar vi ett Gott nytt år till alla Unitedfans. 2021 är här om några timmar, och det känns skönt att bli av med 2020. För nog är vi alla överens om att det är ett år vi inte vill göra om.

Perspektiv, både i det stora och det lilla, har vi fått lära oss under året. Pandemin har gjort att många förlorat släktingar och vänner, och för oss fotbollsintresserade har förståelsen för både hur totalt oviktig och samtidigt helt essentiell fotbollen är förhoppningsvis växt.

Unitedåret har dessutom varit väldigt negativt på ett annat sätt, då hela åtta före detta Unitedspelare och en före detta Unitedtränare, har avlidit under året. Något som gör 2020 till ett av de värsta i historien där människor med koppling till klubben har lämnat livet. Lägg där till att vi i november fick beskedet att Sir Bobby Charlton har diagosticerats med demens.

== == ==

Om vi skall sluta året på något positivt, och det tycker jag ändå vi skall göra, så kan vi konstatera att resultatmässigt får ändå året ses som ganska okej efter förutsättningarna. Trea i ligan när 19/20 tog slut, tre semifinaler nådda och efter en dålig start på hösten går vi nu till 2021 som tvåa i ligan, med chans att imorgon gå upp på samma poäng som serieledarna. Och dessutom en en ligacupsemifinal om mindre än vecka.

Det finns plumpar, och så klart skall ett år när United inte vinner något inte räknas som godkänt. Men med tanke på allt, ändå ett år som känns som ett fall framåt.

Så med detta önskar alla vi i Muss ledningsgrupp, skribenter, krönikörer, bloggare och poddare ett riktigt Gott nytt år!