Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Burnleymatchen schemalagd; Lingards optionsår aktiverat

Manchester United Training Session

Årets första nyhetssvep är här, där vi samlar upp allt som inte har med matchen ikväll att göra. Vi berättar bland annat om att vi nu vet när vi möter Burnley, om Jesse Lingards aktiverade optionsår och en hel del annat smått och gott.

Burnleymatchen schemalagd

Det blir inget längre uppehåll mellan FA-cupmatchen mot Watford den 9 januari och toppmötet borta mot Liverpool den 17. Istället skall United också spela fotboll tisdagen den 12 januari, då man nu klämt in den från premiären uppskjutna bortamatchen mot Burnley där. 21.15 sparkas matchen av.

Lingards optionsår aktiverat

Att påstå att Jesse Lingard är en viktig spelare för Manchester United i nuläget vore att ljuga. United har dock ändå valt att trigga optionsåret i hans kontrakt, som nu går ut 2022.

För att lugna er som snabbläste Aftonbladet som gjorde stor rubrik av ”Noll minuter – nytt kontrakt” så är det alltså inget nytt kontrakt. Det är bara optionsåret som aktiverats, och att det är aktiverats för att man hoppas att få betalt för honom vid en försäljning i sommar känns inte osannolikt.

Uppskjuten match, förmodligen

Uniteds damer skall gå in i FA-cupens fjärde omgång, provisoriskt schemalagt till den 31 januari. Nu har dock beskedet kommit att alla matcher utom en i den andra omgången som skulle spelats nu i helgen skjuts upp, vilket bör innebära att det blir en förskjutning i hela spelschemat för cupen. Vi får återkomma när vi vet mer.

Levitt kallas hem?

Dylan Levitt befinner sig för tillfället på lån i Charlton Athletic, ett lån som skulle sträckt sig säsongen nu. Nu ser det ut som att det finns en möjlighet att man väljer att avbryta lånet i förtid, då Levitt har det väldigt svårt att få speltid.

”Det har varit tufft för honom för han har Betn Watson framför sig. Ben är en erfaren spelare som har gjort det bra för oss”, har Charltons tränare, Lee Bowyer, sagt om Levitts situation. Han säger också att de skall prata med United om situationen.

Om han återkallas återstår det att se huruvida han blir kvar och kämpar om en plats i U23-laget, eller om man försöker hitta ett nytt lån.

 

Bruno månadens spelare

I Uniteds interna tävling om vem som skall bli månadens spelare i klubben (framröstat av fansen) gick det priset igen till Bruno Fernandes. Han vann även i november.