Spelarbetyg: Manchester United – Watford 1-0

Manchester United v Watford - FA Cup Third Round

I vad som förmodligen var den temposvagaste matchen för säsongen gick Manhester United vidare till FA-cupens fjärde omgång. Om vi skall ta fram något positivt så är det att Watford aldrig ens var nära en riktig kvitteringschans efter Scott McTominays tidiga ledningsmål. Att United gjorde mål efter hörna, det får ju också ses som positivt.

Dean Henderson: 6

Sätts inte på några enorma prov. Står dock för flera t0kiga utrusningar i den första halvleken, som kunde slutat värre än de gjorde. Vi hoppas också att hans knä i bakhuvudet på Eric Bailly inte håller ivorianen borta en längre tid.

Brandon Williams: 6

Över till den numer ganska ovana högerbacksplatsen, och… tjae, gör inte bort sig. Imponerade dock inte heller, utan han mest var.

Eric Bailly: 6

Utbytt 45. Fortsatte stabilt under den halvlek han fick spela idag, sen blev han som sagt tyvärr skadad. Förhoppningsvis inte speciellt allvarligt.

Axel Tuanzebe: 6

Stabil utan att utmärka sig, vilket i Tuanzebes fall är ett gott tecken.

Alex Telles: 6

En assist. Slog en bra hörna som gav målet, men hade sedan problem mot Sarrs snabbhet. Offensivt är han dock skicklig, det måste medges, men matchtempot idag gav inte många möjligheter att imponera.

Scott McTominay: 7

Ett mål. Nickade in matchens enda mål efter mindre än fem minuter. Hade sedan ganska bra kontroll på mittfältet tillsammans med Van de Beek.

Donny van de Beek: 7

Utan att imponera stort visade han att han är en i grunden bättre fotbollsspelare än de andra som roterades in idag. Stabil rakt igenom, med statistik som är bättre än vad det kändes som.

Juan Mata: 5

Som vanligt fick han utgå från fel position, och som vanligt är han mest på andra ställen när matchen väl är igång. Fick ett jätteläge som han kunde gjort bättre ifrån sig på, i övrigt svag likt resten av Uniteds offensiv.

Jesse Lingard: 4

Utbytt 79. Visade ingenting av värde. En ung hungrig spelare som Anthony Elanga eller Hannibal Mejbri hade haft betydligt mer nytt av dessa närmare 80 minuter. Det var att Jesse Lingard fick såna här matcher som gjorde att en spelare som Angel Gomes förlorades för klubben.

Daniel James: 5

Utbytt 68. Många har sagt det länge, att Daniel James inte håller för United. En del andra har tänkt att vi ändå måste vänta och se om han utvecklas. Nu tänker jag ändå att vi kan dra slutsatsen att han inte gör det, och att bara vara snabb räcker inte. Ja, han hade ett par inspel som en anfallare som Cavani hade varit närmare på, men allt som allt är dett inte bra nog.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 68. Är inte i form. Alls. Var inte heller på plats på de förhållandevis få inspel som kom för att kunna uträtta något.

Harry Maguire: 6

Inbytt 45. Fick en halvlek efter Baillys skada. Nickade utanför vid nåt tillfälle, i övrigt var det lugnt. Tanken var att han skulle fått vila helt, och med tanke på tempot kan han sägas ha gjort det.