Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Burnley – Manchester United 0–1

Burnley v Manchester United - Premier League

I en allt annat än välspelad fotbollsmatch försökte Kevin Friend bli huvudrollsinnehavare. Så blev det dock inte. Istället sköt Paul Pogba mycket vackert in matchens enda mål på volley vilket innebär att Manchester United är i serieledning.

Dessutom innebär resultatet att Burnley går poänglösa från matchen och det kan väl ingen vara ledsen över.

Usel första halvlek

Manchester Uniteds första halvlek idag var inte bra nog. Likt många gånger förr när laget ställs mot defensivt motstånd går det alldeles för långsamt. Burnley har nästintill alltid tio spelare plus målvakt på egen planhalva, då är ett högt bolltempo mycket viktigt.

Men något högt bolltempo fick vi inte se från Ole Gunnar Solskjaers lag under de första 45 minuterna. För många tillslag från samtliga spelare och alldeles för omständigt i och runt offensivt straffområde. Då blir det svårt att göra mål.

De sista fem-tio minuterna i den första halvleken var bättre men ändå inte i närheten av godkänd. Harry Maguire gjorde visserligen ett regelrätt mål som han med visselpipan av någon anledning dömde bort. Men utöver det hände knappt någonting.

Burnley får mycket kritik för sin spelstil och missförstå mig inte, det ska de ha. Men om det är något de kan är det att stå lågt, slå långt och hålla tätt bakåt. De första 45 minuterna hade de matchen precis där de ville och United gjorde inte mycket för att ändra på det.

Den andra halvleken var bättre där framför allt bolltempot och rörelsen i det offensiva spelet förbättrades. Det syntes också på Burnleyspelarna som fick allt svårare att försvara.

Paul Pogbas insats

I en match där få andra kom upp i nivå tycker jag att Paul Pogba klev fram. Speciellt i den andra halvleken då han knappt gjorde ett misstag.

Bruno Fernandes, Marcus Rashford och Edinson Cavani var inte bra idag. Anthony Martial bäst av frontfyran men inte heller han stod för en bländande insats. Då krävs det att Pogba kliver fram och enligt mig gjorde han det idag.

Hans mål är briljant. Rashfords passning är fin men tekniken som fransmannen visar upp när han volleyskjuter in 1–0 är världsklass.

Burnley v Manchester United - Premier League

Dessutom visar han upp en fantastisk fysik och vinner väldigt mycket dueller. Framförallt i luften men även en del viktiga brytningar som leder till att vi får fast bollen i laget. Målet kommer bland annat till efter att just Pogba vinner en luftduell mot en Burnleyspelare.

Han har fått mycket skit för sina prestationer det senaste året. En del har han förtjänat och en del har han verkligen inte förtjänat. Nu tycker jag att han förtjänar att få beröm för utan honom hade vi inte vunnit matchen.

Dessutom ska Harry Maguire och Eric Bailly ha beröm för sina insatser. De förtjänar att starta tillsammans mot Liverpool på söndag.

En patetisk domarinsats

Jag vill egentligen inte ta upp det här. Brukar lämna det åt de som stödjer det där röda laget borta i Merseyside. Men Kevin Friends insats idag går inte att blunda för.

Vi kan börja med VAR-kaoset efter Shaws motlägg. Jag må vara färgad. MEN, vinner inte Shaw bollen helt rättvist? Visserligen träffar han motståndaren därefter men hans fot kan ju inte försvinna. Förstår inte hur Friend och de i VAR-rummet tänker där.

I situationen som efterföljer Shaws motlägg tacklar Robbie Brady ner Edinson Cavani som sista man och skulle så klart blivit utvisad. Men så blev det av någon anledning inte.

Därefter kommer kvällens största felbeslut. Hur Harry Maguires mål blir bortdömt är bortom mitt förstånd. Han hoppar först, han hoppar högst och han vinner nickduellen helt fair enligt alla regler. Jag vet inte hur många liknande mål jag sett godkännas men det måste vara närmare 100.

Burnley v Manchester United - Premier League

75 procent av Burnleys mål kommer till i exakt såna där situationer och utan att låta för bitter är jag helt säker på om de var Burnley som gjorde det hade det godkänts.

Kevin Friend ville synas, han ville vara i rampljuset idag. Det blev alldeles för tydligt. Som tur var klev Paul Pogba fram och riktade bort fokus från mannen med visselpipan. Förhoppningsvis dröjer det länge innan Friend får döma Manchester United igen.

Serieledare

Egentligen ingen snackis. Ville bara påminna alla om att Manchester United leder Premier League, härligt va?

Res med oss till Manchester!