Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Bernard förlänger med Salford, Carney drar till Nordirland

Manchester United meddelar dubbla låneaffärer på fredagskvällen. Dels bekräftas att försvararen Di’Shon Bernard blir kvar i Salford City säsongen ut. Dessutom återkallas målvakten Jacob Carney från Brighouse Town för att istället gå till nordirländska Portadown under återstoden av säsongen.

Klubbvalet för Carney är månne oväntat men i övrigt är det naturligt att det blir som det blir.

Bernard stannar i Salford

Di’Shon Bernard flyttade till Salford City på deadline day i oktober. Ursprungligen var det ett lån till januari men nu blir han alltså kvar i Salford säsongen ut. Starten i nya klubben var haltande för Bernard. På de fem första ligamatcherna efter flytten fick han nöja sig med ett inhopp. Därefter har han emellertid spelat till sig en ordinarie plats.

Faktum är att Bernard har spelat varenda minut i de elva senaste ligamatcherna, för ett Salford som spelar för uppflyttning till League One. Laget är just nu femma i serien (playoffplats) men det är bara tre poäng upp till förstaplatsen.

Mittbacken Bernard sköter inte bara defensiven. Han har även bidragit med två mål och två assists. Formen är faktiskt så bra att han idag bekräftades som decembers bästa spelare i League Two.

Carney till Nordirland

Jacob Carney lämnade också United på deadline day, då han signerade för Brighouse Town för återstoden av säsongen. Fotbollen i den engelska åttondedivisionen, där Brighouse spelar (nej, Carney kommer inte ta över efter David de Gea), är emellertid pausad och lite tyder på att säsongen återupptas, så det är naturligt att Carneys lån avslutas.

Istället blir det nu den nordirländska högstadivisionen för Carney. Han har signerat för Portadown för återstoden av säsongen. Ligan i Nordirland är för tillfället pausad men ska återupptas den 23 januari.

Carney får nummer 25 i nya klubben. Huruvida han får chansen som förstaval återstår att se.

Som ni alldeles säkert har koll på ligger Portadown just nu tia i den nordirländska ligan.