Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United 0-0

Liverpool v Manchester United - Premier League

En poäng borta mot Liverpool, ett resultat många säkerligen hade tagit på förhand. Ändå sitter vi här efter match med en känsla av att det ju kunde blivit ännu mer. Liverpool stod för bollrullandet, United för de två eller kanske till och med tre bästa målchanserna.

Betygen idag är kraftigt viktade defensivt, där de höga (om än inte allra högsta) betygen delas ut. Att det skulle bli så är kanske inte så förvånande, med tanke på att det är Liverpool borta som betygsätts, och att United i en sådan match främst får fokusera på det defensiva kan ju inte förvåna någon.

Ole Gunnar Solskjaer hade tydligt valt en taktik med att låta Liverpool föra matchen, och satsa på kontringar. Tyvärr uteblev till stora delar de farliga kontringarna. Om det inte var för att Bruno Fernandes i sin formsvacka fortsatte ha ett tämligen mediokert passningsspel så var det Marcus Rashford som gick offside. Ju längre matchen gick desto mer kom United dock in i det, och i den andra halvleken fick både Bruno Fernandes och Paul Pogba stora chanser att spräcka nollan. Fernandes skott stod Alisson dock för en fotparad på, och när Pogba tog i för kung och fosterland gick bollen rakt på Alisson istället. Bättre avslut där och det här hade blivit en alldeles alldeles underbar söndagskväll.

Liverpool då, hade inte de något? Jo, så klart, men vi skall heller inte överdriva deras chanser. Deras tre skott på mål (att jämföra med Uniteds fyra) var alla tre skott som David de Gea skulle rädda. I övrigt hade de ett antal halvlägen, något skott som rullade relativt rätt utanför, men inget som gav direkt skrämselhicka. Väldigt uppmuntrande måste sägas.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra

David de Gea: 7

Räddningen på Thiagos skott såg bättre ut än den i faktiskt var, men överlag gjorde De Gea precis det han skulle, och i en bortamatch mot Liverpool är det bra. Behövde inte göra de mest avancerade räddningarna, vilket de ännu högre betygen till försvararna förklarar.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Offensivt osynlig, defensivt hade han i princip full kontroll mot Sadio Mané.

Victor Lindelöf: 8

Fick till mångas förvåning starta istället för Bailly. Med facit i hand var det ett helt korrekt val, då Lindelöf i princip från start till mål gjorde en superstabil insats. För ett ännu högre betyg hade han varit den som tagit tag i bollen och lugnat ner United lite oftare i de jobbigare perioderna.

Harry Maguire: 8

Vann de flesta duellarna han stod emot, och tog det ansvaret samtidigt som Lindelöf stod för fler brytningar. Svagare i passningsspelet än vad vi är vana vid, en aspekt som United hade kunnat ha nytta av idag.

Luke Shaw: 9

Matchens bästa spelare, och går hem med Mohamed Salah i sin ficka. Utöver att göra i princip allt rätt defensivt var han också den som ibland lugnade ner spelet genom att spela enkelt. Offensivt kunde han gjort mer, men han stod samtidigt för framspelningen till en av Uniteds två riktigt farliga chanser i matchen.

Scott McTominay: 7

Inledde svagt, men spelade sedan upp sig och stod för en stabil insats. Hade begränsade möjligheter att följa med framåt, men tillsammans med Fred skyddade han backlinjen utmärkt.

Fred: 8

Även här en halvknackig start, men Fred spelade upp sig till en av matchens bästa spelare. Rev och slet något enormt mot Liverpools spelskickliga mittfält.

Paul Pogba: 7

Sattes något oväntat ut till högerytterpositionen, kanske för att han skulle kunna hjälpa Wan-Bissaka i kampen mot Mané bättre än vad Rashford hade gjort. Sammantaget var han vår bästa offensiva spelare den gode Pogba. Hade också matchens bästa chans, men hans kraftfulla skott gick rakt på Alisson. Där borde han gjort det bättre

Bruno Fernandes: 5

Utbytt 89. Är inte i form, och ändå var Liverpool livrädda för honom. Man förstår frustrationen över att bli utbytt, men det måste han lära sig att tygla bättre.

Anthony Martial: 5

Utbytt 61. Fick inte spela centralt utan ute till vänster, för att kunna utmana killen med två förnamn som efternamn. Det gick inte jättebra, och Martial blev utbytt efter timmen.

Marcus Rashford: 4

Lite ojuste att ensam ge Rashford en fyra? Kanske, men samtidigt gjorde han väldigt få saker rätt. Gick offside gång på gång på gång, och med boll tog han mer eller mindre konstant fel beslut. Fick också skjuta en typisk Rashford-frispark, från långt håll och direkt i muren. Var nog den som borde gått ut efter timmen istället för Martial, med reservation för att fransmannen kanske inte var helt frisk.

Edinson Cavani: 6

Inbytt 61. Byttes in när United kom igång mer offensivt. Vad som var hönan och ägget i det låter vi vara osagt, och det var inte Cavani som skapade de allra farligaste chanserna. Men godkänt når han ändå.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 89. Spelade för kort tid för att betygsättas.