Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Phil Neville till Miami; Byten vid hjärnskakningar

Manchester United Press Conference

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför morgondagens bortamatch mot Scott Parkers Fulham. Phil Neville fått ett nytt jobb och Premier League förväntas från och med nästa vecka införa fria byten vid hjärnskakningar. Dessutom blir det lite övergångsrykten också.

Solskjaers presskonferens

  • Han njuter av att vara Manchester Uniteds tränare. Det finns flera saker som är tufft med jobbet, bland annat att peta spelare som egentligen förtjänar att spela.
  • Inte oroad över de senaste matchernas brist på mål. Laget är kapabelt att skapa chanser överallt på planen och relationerna spelarna emellan har blivit bättre.
  • Amad Diallo har anpassat sig väldigt väl och hans debut kan komma redan i januari. Han har visat på träning att han kan göra skillnad.
  • Fler spelare kan komma att lämna klubben den här månaden.
  • Fulham är en tuff motståndare med en duktig tränare i Scott Parker. De är starka defensivt och har snabba och tekniska spelare framåt.
  • Phil Jones och Brandon Williams är de enda spelarna som inte är tillgängliga till matchen mot Fulham.
  • Bruno Fernandes är inte trött. Håller inte med om att han är i dålig form, han är i bra form.
  • Luke Shaw, Bruno Fernandes och Harry Maguire är ett gult kort från avstängning men det kommer inte påverka laguttagningen.

Phil Neville tar över Inter Miami

David Beckham och Phil Neville återförenas. Igår blev det klart att Neville efter tre år som förbundskapten för Englands damlandslag tar över MLS-laget som ägs av Beckham.

Han ledde landslaget till en semifinal i VM 2019 och det får ses som hans hittills största framgång i tränarkarriären.

Jag är överlycklig att få chansen att ta över Inter Miami. Det är en väldigt ung klubb med mycket potential och jag är redo att utmana mig själv, spelarna och alla runtom att växa och bygga en fotbollskultur som vi kan vara stolta över.

Phil Neville

Fria byten vid hjärnskakningar

Premier League sägs bli den första fotbollsligan någonsin att tillåta fria byten vid hjärnskakningar. Om en spelare tvingas avbryta en match på grund av en misstänkt hjärnskakning kan ett byte göras. Det bytet kommer inte att räknas som ett av de vanliga tre bytena.

Det är The Times som uppger dessa uppgifter och enligt tidningen kommer detta att bekräftas av FA under den här veckan. Regeländringen ska träda i kraft nästa vecka.

Argentinsk mittback kopplas ihop med United

Facundo Medina kom till Ligue 1-laget Lens i somras från CA Talleres och sedan dess har den 21-årige mittbacken imponerat. Han har startat elva ligamatcher för sin nya klubb men han har missat de fyra senaste på grund av en skada.

Han debuterade i det argentinska landslaget i oktober och nu ryktas han ta nästa steg i karriären. Enligt den franska tidningen La Voix du Nord vill Manchester United värva mittbacken.

Det ska enligt uppgifterna röra sig om en övergångssumma på tolv miljoner Euro. Hur trovärdiga detta rykte är kan bara framtiden utvisa.

Haaland lämnar inte Dortmund i sommar?

Den norske supertalangen är som bekant jagad av alla toppklubbar i Europa. Real Madrid, Chelsea, Manchester United och Manchester city är bara några av klubbarna som uppges ha ögonen på Borussia Dortmunds målmaskin.

Men enligt Jan Aage Fjörtoft kommer anfallaren inte att lämna den tyska klubben i sommar. Dortmund vill inte släppa 20-åringen. Kanske tyder på att de hellre släpper Jadon Sancho och det hade jag personligen inte haft något emot.

Oklarheter kring Alabas framtid

David Alaba förväntas lämna Bayern München i sommar. Real Madrid, Liverpool, Paris Saint-Germain och ett gäng klubbar uppges vara sugna på att säkra österrikarens underskrift.

Igår rapporterade bland annat Marca och Fabrizio Romano att Alaba är så gott som klar för Real Madrid.

Dessa uppgifter dementeras nu av den tyska journalisten Max Bielefeld som jobbar på tyska Sky Sports. Enligt honom är inget bestämt och Alaba och hans representanter för fortsatta diskussioner med ett gäng klubbar, däribland Manchester United.