Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Fulham – Manchester United 1–2

Fulham v Manchester United - Premier League

Likt förra veckans match mot Burnley krävdes det en aktion av absoluta världsklass för att avgöra. Paul Pogba klev återigen fram när laget behövde honom och säkrade med sitt mycket fina vänsterskott tre poäng. Segern tar återigen Manchester United upp i topp av tabellen. 

Väldigt virrigt försvarsspel

Hur försvaret agerar vid Fulhams ledningsmål är oförsvarbart. Maguire glömmer för stunden bort att han är mittback och kommer helt ur position och både Bailly och Wan-Bissaka ligger alldeles för lågt. Ett sådant misstag får man inte begå på den här nivån, det kommer straffa sig nio av tio gånger.

Det satte tonen för resten av matchen. Att beskriva försvaret som “virrigt” är egentligen för snällt av mig. Idag var hela backlinjen faktiskt rent ut sagt dålig. Shaw var okej offensivt men inte alls lika bra defensivt som han varit de senaste matcherna.

Firma Bailly-Maguire såg ut som de aldrig spelat ihop innan och Wan-Bissaka fortsätter att brista i sitt positionsspel. Hur ett lag kan gå från en så defensivt solid insats mot Liverpool i söndags till det här är svårt att förstå. Victor Lindelöf kan inte vara så viktig för kommunikationen i försvaret. Eller?

I slutändan skapar Fulham egentligen mer chanser än oss och om Loftus-Cheek hade kunnat skjuta så hade Fulham åkt hem från matchen med minst en poäng.

Paul Pogbas briljans

Fransmannen kan verkligen det här med att blanda och ge. Det senaste veckorna har han dock varit helt fenomenal. Inte ens hans värsta kritiker kan påstå något annat.

Hans första halvlek idag var väl inget som stod ut positivt men i den andra halvleken växlade han verkligen upp. Han vann mycket dueller och till skillnad från många av hans medspelare satte han fart på bollen när han fick den.

Vissa påstår att det är Pogba som tappar sin gubbe vid deras ledningsmål men det kan inte vara hans uppgift att följa deras anfallare när han löper i djupet mot vårt försvar, anser jag.

Fulham v Manchester United - Premier League

Segermålet håller högsta klass. Nedtagningen, vrickningen förbi försvararen och till sist vänsterskottet som så fint skruvar sig in i bortre gaveln är ren fotbollsmagi.

Han har fått mycket skit och mycket av det med rätta. Men nu när han presterar på den här nivån måste han också få beröm. Han har avgjort två av de tre senaste matcherna och var en av de bästa spelarna mot Liverpool.

Kan han bibehålla den här nivån är det få mittfältare i världen som besitter den höjden som Pogba har i sig.

Offensiven lämnar mer att önska

Det är tröttsamt att behöva skriva samma sak efter nästan varje match. Men, det går oftast alldeles för långsamt när Manchester United anfaller. Det är för lågt bolltempo, för många tillslag och alldeles för idéfattigt i för många matcher.

Allt som oftast är det bara Bruno Fernandes som gör det där lilla extra och får någonting att hända. Paul Pogba har klivit fram de senaste veckorna men det krävs så mycket mer än bara det.

Det krävs mer rörlighet från samtliga spelare och framförallt krävs det ett högre bolltempo. Särskilt mot lag som ligger lågt och försvarar i egen box. Då är det nästintill omöjligt att skapa något när man spelar fotboll i gå-tempo. Då ska det till ett drömmål från distans eller en individuell prestation och det kommer inte att hålla i längden.

En del handlar så klart också om en del spelares mycket svaga form. Anthony Martial är ur form och i många matcher den här säsongen har han inte bidragit med mycket. Det är viktigt för United att fransmannen hittar tillbaka till sitt rätta jag.

Fulham v Manchester United - Premier League

Likaså Mason Greenwood som inte gjort många glada i år. Engelsmannen är förvisso ung men han har så mycket mer i sig. Idag hade han fler passningar bakåt än framåt och jag kan inte minnas en gång som han hotade Fulhams backlinje.

Marcus Rashford har stundtals varit briljant den här säsongen men han blandar och ger för mycket. Vissa matcher är han i stort sett ostoppbar medan han i andra matcher inte bidrar med någonting.

Någon stans är det också positivt att trots att många av de offensiva spelarna inte kommit igång leder United ändå Premier League.

Det ska bli kul att se om de ovan nämnda spelarna lyckas hitta formen, då kan det bli en riktigt intressant vårsäsong.