Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Fulham – Manchester United 1-2

Vi är tillbaka på vinnarspåret efter en relativt jämn match på Craven Cottage. Det var hemmalaget som började bäst och såg livligare ut än United, men efter deras ledningsmål började United ta över bollinnehavet mer och mer och tog över taktpinnen från Fulham. En 2-1-vinst och vi är tillbaka på toppen av tabellen. 

United började relativt svagt i matchen och de var hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Och det dröjde inte många minuter innan den taktpinnen gav resultat. Lookman springer och får en bra pass och löper sig helt fri i vad många trodde var offside men Wan-Bissaka är slarvig i positionsspelet och håller fulhamspelaren onside och mål för hemmalaget.

Vi började smyga in i matchen mer och mer och tog över bollinnehavet vilket skulle ge resultat. Efter dryga 20 minuter kommer Uniteds första farliga chans från ingenting egentligen när Bruno drar till med en vänsterbössa men som träffar stolpen. Anfallet efter stolpskottet får nyss nämnda portugisen bollen på vänsterkanten och skickar in ett inlägg som Areola i Fulhammålet släpper en dålig retur på och Cavani är på rätt plats och lägger in bollen till 1-1. Det dröjer inte många sekunder efter kvitteringsmålet innan Bruno drar till med ännu ett skott utanför straffområdet och den här gången med högersläggan men en bra räddning från Areola och vi började se ett United som verkligen höjde nivån ett par hack från den svaga starten.

Andra halvlek såg ut lite ut som första med ett stort bollinnehav för de röda och ett Fulham som satt tillbaka och försvarade och försökte när de fick tag i bollen ställa om och kontra in ett mål. Vi var lite tröga offensivt och fick inte riktigt flyt i anfallet som vi ville. Och när offensiven hackar lite så krävs det någon individuell briljans för att luckra upp ett kompakt Fulhamförsvar och det var exakt det Pogba gav oss. Efter dryga timmen spelad tar fransmannen ner bollen på ett elegant sätt och dribblar sig förbi ett par spelar innan han utanför straffområdet drar till en vänsterslägga av absoluta världsklass och United tar ledningen med 2-1 och vi tar med oss en trea och en fin syn högst upp i tabellen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra

David De Gea: 7

Stabil insats från Spanjoren återigen. Kan inte lastas för målet och ser trygg ut i det han får handskas med idag. Är alert i en utrusning i andra halvlek.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Nja, ingen bra insats från Wan-Bissaka idag. Slarvig i positionsspelet vid Fulhams mål vilket gör Lookman onside och ser skakig ut offensivt. Är nog dags att börja kika på en högerback som kan ge konkurrens för nu har han varit relativt svag i majoriteten av matcherna den här säsongen.

Eric Bailly: 6,5

Ser fortsatt trygg ut i försvaret och gör några offensiva räder med bollen och utnyttjar sin snabbhet på ett bra sätt. Det har verkligen blivit en hård konkurrens om platsen bredvid Maguire där både Bailly och Lindelöf sätt bra ut på sistone. Blir spännande att se vem Solskjaer väljer att satsa på under våren.

Harry Maguire: 6

Som sin mittbackskompanjon gör kaptenen en stabil insats idag. Blir bortgjord vid ett par tillfällen av Lofus-Cheek men utöver det en godkänd insats. Får ett jätteläge på hörna i första halvlek som han bara ska sätta.

Luke Shaw: 7,5

Shaw fortsätter på inslagen väg och ser fantastiskt bra ut. Stabil såväl defensivt som offensivt och ser lättare ut i kroppen än vad han någonsin gjort. Gör flera bra offensiva löpningar under matchen och fortsätter bidra med flertalet kvalitativa inlägg. Alex Telles har svårt att ta platsen så länge Shaw spelar på den här höga nivån och jag trodde inte att man för bara några månader sedan skulle säga att Shaw skulle vara en av ligans bästa ytterbackar efter nyår men det uttalandet förtjänar han.

Fred: 5,5

Inte brassens match idag. Vann inte lika mycket boll som vi är vana vid att se och såg lite sliten ut. Hamnade efter i flera situationer och drog på sig flertalet frisparkar. Fortsätter däremot att kämpa igenom hela matchen men av hans standardnivå så tycker jag inte att han når godkänt idag.

Paul Pogba: 7,5

Fransmannens form blir bättre och bättre för varje match känns det som. Gör återigen en bra insats där målet såklart är den stora briljansen. Tar ner bollen elegant och drar till med vänsterbössa som är av absoluta världsklass. Målet som senare blev avgörande drar upp betyget rejält men det med all rätt.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 85. Ännu en jobbig match för talangen. Har svårt att komma in i matcherna på senare tid och den här matchen var inget undantag. Svårt att skapa något när han får bollen och det är bara att hoppas att Greenwood så snart som möjligt kommer tillbaka till sin höga nivå som vi vet att han har i sig.

Bruno Fernandes: 7,5

Utbytt 90+4. Bruno är tillbaka i sin fina form igen efter några lite tröttare matcher på senaste tiden. Är motorn i hela laget och allt går mer eller mindre från portugisens fötter. Har två fina släggor med båda fötterna i första halvlek där den ena tar i stolpen och den andra som får Areola att sträcka ut sig rejält för att rädda den. Borde ha en assist i andra halvlek när han slår ett perfekt inlägg som Cavani ska göra mål på.

Anthony Martial: 5,5

Utbytt 85. Som sin kollega på andra kanten hade Martial svårt att komma in i matchen idag. Såg lite trubbig ut och skapade inte speciellt mycket i matchen. Var ändå mer delaktig i spelet än Greenwood vilket gör att hans betyg är snäppet högre men den insatsen hade krävt mer för att nå upp till godkänt.

Edinson Cavani: 7

Är egentligen inte så aktiv i offensiven så mycket han heller men står på rätt plats vid rätt tillfälle och gör kvitteringen. Gör ett extremt hårt jobb i defensiven vilket drar upp betyget. Ska göra mål på Brunos inlägg i andra halvlek men gör i sin helhet en bra match idag.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott Mctominay: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nemanja Matic: n/a

Inbytt 90+4. Spelade för kort tid för att betygsättas.