Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Liverpool

Liverpool v Manchester United - Premier League

På söndag kväll är det återigen dags för stormöte. För andra gången på en vecka ställs Manchester United mot Liverpool. Den här gången handlar det om FA-Cupens fjärde omgång. United kommer in till matchen med bra form vilket inte kan sägas om motståndarna. 

Manchester United

Efter 0–0 matchen på Anfield förra söndagen hittade laget återigen tillbaka till vinnarstigen i onsdags då Paul Pogba mycket vackert avgjorde mot Fulham. Den vinsten tog återigen upp Manchester United dit de hör hemma – i topp av tabellen.

Men nu riktas fokus mot FA-Cupen där United som bekant lottades mot Liverpool. Likt många gånger de senaste säsongerna lottas Ole Gunnar Solskjaers och hans lag mot väldigt tufft motstånd tidigt i de olika cuperna.

Det här blir som sagt den andra gången som lagen ställs mot varandra på en vecka. Förra helgen stod Manchester United lågt med laget och hade under hela matchen svårt att bibehålla ett bollinnehav. Matchen imorgon lär inte bli allt för olik men förhoppningsvis vågar laget mer. Liverpool är inte alls i form och det finns möjlighet att utnyttja nu.

Solskjaer bekräftade på presskonferensen inför matchen att Victor Lindelöf är tillgänglig vilket bör innebära att de enda spelarna som inte är aktuella för spel är Phil Jones och Brandon Williams.

Norrmannen hintade också om laget kommer att roteras vilket är förståeligt då laget spelat väldigt mycket matcher de senaste.  Jag tror att laget kommer att formeras i en 4-2-3-1 uppställning alternativt någon typ av diamant.

Liverpool v Manchester United - Premier League

Målvaktspositionen är svår. Personligen tycker jag att Dean Henderson ska få chansen men jag tror inte att han kommer att starta imorgon. Victor Lindelöfs insats förra helgen ger han nog en plats i elvan bredvid Maguire.

Aaron Wan-Bissaka gjorde inte en bra insats mot Fulham och jag tycker att Tuanzebe bör starta till höger i backlinjen. Luke Shaw lär starta, hans egenskaper defensivt passar mot Liverpool.

Med tanke på Solskjaers kommentarer om rotation är det svårt att spekulera kring hur mittfältet kommer att se ut. Fred spelade hela matchen i onsdags och är en viktig spelare men det kan bli han som vilas. I så fall lär det bli Scott McTominay och Nemanja Matic som startar imorgon. Donny van de Beek kan vara ett alternativ också, personligen hoppas jag på honom.

Bruno Fernandes vilas inte, det vet vi vid det här laget. Jag tror att Paul Pogba får en liknande roll som i förra veckans möte och på den andra kanten kommer Marcus Rashford in. Edinson Cavani känns given från start.

Med det sagt tror jag inte att det kommer att roteras mycket även om en del spelare säkerligen hade mått bra av lite vila.

Möjlig startelva:

Liverpool

I torsdags förlorade Liverpool hemma på Anfield för första gången sedan 23 april 2017. Burnley blev för svåra och Ashley Barnes sköt 1–0 från straffpunkten med knappa tio minuter kvar av matchen.

Det resultatet innebär att laget nu ligger fyra i Premier League och både Tottenham och Everton kan gå förbi dem om de vinner sina hängmatcher.

På deras fem senaste ligamatcher har de mäktat med ett mål och de har endast tagit tre poäng totalt under de matcherna. De gjorde visserligen fyra mål i FA-Cupens tredje omgång, men då ställdes de mot Aston Villas U23-lag.

Liverpool har haft stora skadeproblem under säsongen . Virgil van Dijk och Joe Gomez missar förmodligen resten av säsongen och Diogo Jota också väntas missa stora delar av vårsäsongen. Utöver det missar Konstantinos Tsimikas och Naby Keita matchen på söndag.

Liverpool v Burnley - Premier League

Förra veckan ställde de upp med Fabinho och Henderson som mittbackspar, nu är Joel Matic tillbaka så han lär ta platsen bredvid Fabinho imorgon. Andrew Robertson och Trent Alexander-Arnold är självskrivna på kanterna. Så klart står Alisson i mål.

Jordan Henderson fanns inte med mot Burnley men han lär vara tillbaka mot United. Bredvid honom kommer förmodligen Georginio Wijnaldum och Thiago att starta.

Mohamed Salah och Roberto Firmino inledde på bänken mot Burnley men det kommer de inte att göra imorgon. Sadio Mané startar till vinster, Firmino i mitten och Salah till höger. Om Jürgen Klopp inte ställer upp med den trion skulle det minst sagt vara en överraskning.

Möjlig startelva:

Historik

Senast lagen möttes på Old Trafford var den 20 oktober 2019. Då slutade matchen 1–1 efter att Marcus Rashford givit hemmalaget ledningen i första halvlek och Adam Lallana kvitterat sent.

Visste ni att…

 • Manchester United har inte förlorat någon av de senaste sju matcherna mot Liverpool på Old Trafford.
 • Liverpool har vunnit två av de tre senaste FA-cup matcherna mot Manchester United.
 • Marcus Rashford gjorde två mål senast Manchester United vann mot Liverpool på Old Trafford den 10 mars 2018. Slutresultatet skrevs då till 2–1 i Uniteds favör.

Matchinformation

Manchester United
Liverpool
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 4
Tid: Söndagen den 24 januari 2021, 18.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Craig Pawson
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Jones (skadad, inget datum)
 • Pellistri (covid-19, inget datum)
 • Rojo (i Argentina, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Diallo (matchform)
FORM
V1/1Aston VillaHPL2-1
F6/1Man CityHLC0-2
V9/1WatfordHFA1-0
V12/1BurnleyBPL1-0
O17/1LiverpoolBPL0-0
V20/1FulhamBPL2-1

Liverpool

Skador och avstängningar:

 • Gomez (knä, inget datum)
 • Jota (knä, februari)
 • Keita (skada, inget datum)
 • Van Dijk (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Henderson (muskel)
FORM
O27/12West BromHPL1-1
O30/12NewcastleBPL0-0
F4/1SouthamptonBPL0-1
V8/1Aston VillaBFA4-1
O17/1Man UnitedHPL0-0
F21/1BurnleyHPL0-1

United mot Liverpool

Totalt:20580-58-67276-258
Hemma:9749-31-17160-89
FA-cupen:179-4-425-17
SENASTE MÖTENA
O2019-02-24HPL0-0
O2019-10-20HPL1-1
F2020-01-19BPL0-2
O2021-01-17BPL0-0
SENASTE HEMMAMATCHER
O2017-01-15HPL1-1
V2018-03-10HPL2-1
O2019-02-24HPL0-0
O2019-10-20HPL1-1