Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool 3-2

Manchester United v Liverpool: The Emirates FA Cup Fourth Round

Manchester United är klart för FA-cupens femte omgång efter en tung 3-2-seger hemma mot Liverpool på söndagskvällen. Matchen hade egentligen allt mötet på Anfield saknade och kröntes av en inhoppande Bruno Fernandes. 

Ole Gunnar Solskjaer valde att bänka Bruno Fernandes till förmån för Donny van de Beek när Liverpool gästade Old Trafford i FA-cupens fjärde omgång på söndagskvällen. Fernandes fick dock snöra på sig skorna och, som närapå bara han kan, avgöra matchen med en magnifik frispark. En böljande match slutade 3-2 och ska man klaga på något så är det Uniteds defensiva agerande på bägge målen.

Vinsten betyder mer än avancemang i cupen. United visade nu att man bemästrar de regerande mästarna och ger förhoppningsvis en välbehövlig boost för ett självförtroende som i sig inte är så dåligt vid det här laget. West Ham står för motståndet i den femte omgången. Londonlaget gästar Old Trafford den 10 februari.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Släpper in två bollar som han är chanslös på. Gör ett par rutinräddningar på avslut han ska ta. United står inte och faller med målvaktsvalet, och det är förstås idel bra för Hendersons del.

Aaron Wan-Bissaka: 6

På nått sätt känns det som om Wan-Bissaka försöker bättra på sitt omdöme då det gäller det offensiva. Idag fick han rätt fri lejd på kanten, men väl på offensiv tredjedel hände det inte särdeles mycket. Godkänd defensivt, dock.

Harry Maguire: 6

Uniteds oförklarliga idé om att öppna kort blev ödesdiger vid 2-2. Maguire står för uppspelet mot Cavani, och där borde kaptenen förstås ha tänkt aningen annorlunda. Löser Firmino bra, det kändes inte som om brassen var på planen.

Victor Lindelöf: 5,5

Varnad. Där om tvista de lärda om det är Lindelöf eller Shaw som ska göra det bättre på Liverpools 1-0-mål, men hur som kunde han ha ställt offsiden ens lite bättre. Tar tidernas förmodligen minst odiskutabla gula kort i andra.

Luke Shaw: 6,5

Ömsom ropas det på landslagsplats för Shaw, ömsom får han skulden för 1-0-målet. Hur som gör Shaw ånyo en mycket stark insats, såväl offensivt som defensivt.

Scott McTominay: 5

Inte hans match, kändes det som. Fick förtroendet framom Nemanja Matic, men till skillnad från serben har McTominay inte förmågan att kontrollera ett mittfält defensivt.

Paul Pogba: 7

Varnad. Vi var väl några som flaggade för att utgångspositionen kanske inte var den bästa sett till hur Pogba levererat och spelat som ytter på sistone. Gör dock en solid match och gör också ett bra hemjobb. Känns som om Pogba mår bra just nu.

Mason Greenwood: 7

1 mål, utbytt 66′. Oj, så Mason Greenwood behövde det här. Visst, han försvinner ur matchen i andra, men målet han gör har så gott som allt och ger oss en påminnelse om den Greenwood vi såg förra säsongen. Mycket bra.

Donny van de Beek: 5,5

Utbytt 66′. Donny van de Beek spelar sällan. När han väl spelar förväntar sig gemene man orimligt mycket. Samtidigt måste holländaren vara bra för att få fortsätta spela. Syns att han har brist på självförtroende.

Marcus Rashford: 7

1 mål. Utbytt 86′.  Se. När han väl tänker lite mindre, då går det bra. 2-1-målet var ett bra bevis på hur Rashford ska agera. Lita på snabbheten, ta löpningen, ta avslutet. Rakt ner i omklädningsrummet efter bytet. Det brukar inte vara positivt.

Edinson Cavani: 6

Borde ha fått sätta spiken i kistan med sin nick på slutet (det upphoppet) men går mållös av planen. Nonchalant deluxe på 2-2-målet, samtidigt som han vinner frisparken som ger United segern. Mest svårbedömd av alla. Dock en annan dimension i boxen än Martial.

Bruno Fernandes: 7

1 mål. Inbytt 66′. Avgör matchen, och som han avgör den. En frispark i Alissons hörn, så precis och så perfekt. Det krävs en speciell karaktär och ett speciellt psyke att hoppa in och göra det målet.

Fred: 6

Inbytt 66′. Fred har varit bra i år, men det kändes ändå som rätt val att spela med det mittfält Solskjaer spelade från start. Får hoppa in och gör det bra. Är aggressiv, vinner boll och är obekväm för motståndarna.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!