Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bruno inte uttröttad; Lingard hopkopplad med West Ham, Rojo med Boca

I dagens nyhetssvep lyssnar vi på Bruno Fernandes som hävdar att han inte känner sig uttröttad, men att han ändå förstår att han inte fick starta mot Liverpool. Utöver det har vi sillyrykten kring såväl Jesse Lingard som Marcos Rojo, och United har också bekräftat att Lukasz Bejger lämnar klubben.

Bruno inte trött

Från Charlotte Dunckers artikel i Goal hämtar vi dagens första nyhet, som om den inte bara är snack är väldigt positiv. Det är Bruno Fernandes som gett ifrån sig ett par citat, om att han förstår varför Donny van de Beek fick starta mot Liverpool, men portugisen säger samtidigt att han inte är trött.

”Trött? Jag är 26 år gammal, jag kan inte vara trött. Om jag är trött nu kommer jag inte spela när jag är 30, 32. Jag kommer spela en av fem matcher [i så fall], så nej jag är inte trött.

”Så klart vet tränaren vad som är bäst för laget och idag valde han att spela med Donny för att ge lite fräschör till laget.

”Jag tycker det är okej eftersom Donny tränar riktigt bra, han har varit viktig för oss och kommer bli viktigare och viktigare i framtiden.”

West Ham för Lingard, Boca för Rojo?

Det ser ut som att ett par spelare är på väg att lämna Manchester United de närmaste dagarna.

Jesse Lingard har svårt att få speltid i dagens United, och skall nu vara på väg till West Ham på lån. Londonklubben ligger just nu sjua i tabellen och tränas av David Moyes som åtminstone känner Lingard en smula. Det blev inga tävlingsmatcher för Lingard under Moyes tid i klubben, men han var med på försäsongsturnén och blev faktiskt den förste spelare att göra mål för United under Moyes tid som tränare. Om än i träningsmatch, som sagt.

Inget är ännu klart skall tilläggas, men det låter inte som en orimlig utlåning detta.

Det andra sillyriktet vi har är kortare, att Marcos Rojo väntar på Boca Juniors. Inte mycket mer än så har vi för tillfället, men att argentinaren kommer hamna i Boca antingen redan nu i januari eller till sommaren när kontraktet går ut får ses som troligt.

United bekräftar

United har nu bekräftat att juniorspelaren Lukasz Bejger lämnar klubben. Övergången väntar på de officiella papprena, men med tanke på att han är en polack på väg till Polen lär det inte vara något som helst problem.

United skriver att Bejger har förklarat att han är ute efter A-lagsfotboll, vilket skall vara en förklaring till flytten.