Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Finns ingen tid för att slicka sår

Ole Gunnar Solskjaer lade skulden på sig själv och på spelarna efter Manchester Uniteds totala magplask hemma mot Sheffield United på onsdagskvällen. Nu hoppas managern på att man studsar tillbaka omedelbart mot Arsenal i helgen.

Manchester United stod för en urusel insats hemma mot seriejumbon Sheffield United när ligaledningen, åter en gång, stod på spel. En kollektiv kollaps gjorde att gästerna kunde vinna rättvist med 2-1 och nu väntar tre tuffa matcher för United. Arsenal, Southampton och Everton väntar härnäst och spelar United på den nivå som man gjorde mot Sheffield United hämtar man noll poäng från de tre matcherna.

Solskjaers presskonferens

  • Managern är väldigt besviken med insatsen, även om inte något resultat i Premier League borde förvåna någon denna säsong.
  • United hittade inga öppningar mot Sheffield United. Man startade okej, men kom sedan inte upp i nivå. Man hittade inte de avgörande passningarna. Gästerna stängde ytorna så gott som överallt.
  • Alltid en avvägning om man ska göra förändringar redan i paus eller vänta. United valde att vänta med att ta in Edinson Cavani denna gång.
  • Billy Sharp foular David de Gea på 1-0-målet och domaren gör ett misstag som dömer bort det som var Uniteds kvittering. Det är misstag som sker.
  • Passningsspelet, rytmen och tempot finns inte där. Ytorna fanns i första men i andra stänger Sheffield United ner, speciellt efter 2-1-målet.
  • Spelarna har varit fantastiska de senaste månaderna, men på onsdagskvällen kom man inte upp i nivå och då tar man heller inga poäng i Premier League.
  • Anthony Martial förtjänar inte ensam kritik för insatsen, det gör alla spelare och managern. Martial jobbar hårt på träningarna och kommer att leverera.
  • Finns inte desto mera tid för att slicka såren. Det är match på lördag och United har precis som andra lag visat på att man kan studsa tillbaka efter sämre insatser. Solskjaer förväntar sig att motivationen är på topp hos spelarna när de anländer till Carrington på torsdag.
  • Eric Bailly fick en smäll på träning under tisdagen och missade matchen. Brandon Williams och Jesse Lingard tränade under onsdagen, United kommer att ha så gott som samma trupp redo för helgen.

Höjdpunkter

Övriga reaktioner