Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Sheffield United 1–2

Manchester United v Sheffield United - Premier League

Sheffield United hade tagit fem poäng på 19 matcher innan de åkte till Old Trafford idag. Efter av vad som måste anses vara Manchester Uniteds sämsta insats på mycket länge åker jumbon därifrån tre poäng rikare. 

David de Geas största svaghet

Spanjoren har under sina toppar varit världens bästa målvakt. Hans linjespel och kvicka reflexer håller när han är i form absoluta världsklass.

Något som dock inte håller absoluta världsklass är hans spel i luften. Han saknar pondus och har aldrig eller kommer aldrig ha förmågan att äga sitt eget straffområde. Att som målvakt förlorar en duell mot en motståndare i eget målområde är alldeles för dåligt.

0–1 målet är helt och hållet hans ansvar. Visst, han får en knuff av Billy Sharp. Men, kom igen David. Visa lite pondus, du får inte vika ner dig på det sättet. Det är inte okej, du är 30 år gammal och spelar i Premier League. Visa att du är där, gå i minsta fall in i duellen. Uselt.

Inkonsekventa domslut

Billy Sharp knuffade De Gea vid deras ledningsmål. Jag tycker inte att det är frispark och därför ska det målet godkännas. Det är helt fine med mig.

Men att då inte godkänna Martials kvitteringsmål när Ramsdale hoppar in i Maguire är svårt att förstå. Liknande situationer som borde ha resulterat i två mål. 1–1 och inget mer med den saken.

Men som vi alla vet vid det här laget slutade det inte så. Domaren valde konstigt nog att sätta visselpipan i munnen och blåsa av när Ramsdale hoppade in i Maguire.

Målvakter får allt som oftast domarnas sympatier i såna här situationer. Men att då inte vara konsekvent i besluten är för dåligt och borde inte få hända.

 Patetiskt anfallsspel

Bruno Fernandes, Mason Greenwood, Marcus Rashford och Anthony Martial var alla på planen för Manchester United idag. Eller var dem det?

Visst, Greenwood försökte och var väl den farligaste av kvartetten. Men samtidigt är det inte bra nog, han kan så mycket bättre. Förtjänade dock inte att bytas ut ska sägas.

Vad Marcus Rashford gjorde idag har jag ingen aning om. Kan inte komma på en sekvens där han var inblandad. Förutom frisparken som han sköt, annars gjorde han ingenting. Usel insats.

Manchester United v Sheffield United - Premier League

Anthony Martial var precis lika svag som han varit i för många matcher den här säsongen. Efter hans briljanta fjolårssäsong förväntade man sig mycket mer av honom och ännu har han inte alls kommit upp i nivå. Krävs massiv förbättring, annars ska han petas.

Bruno Fernandes ska ha kritik efter den insatsen. Han försöker hitta farliga bollar och öppningar men hans passningsspel idag höll otroligt låg nivå. Felpass på felpass på felpass och ett gäng bolltapp som uppstod för att han tog för lång tid på sig. Han ska ha kredd för sin inställning och passion men det räcker inte.

Sen ska så klart bolltempot, kreativiteten och den bristfälliga attityden nämnas. Men det är ett återkommande problem och är väl egentligen ingen “snackis” vid det här laget. Något måste hända för det här håller inte om man ska vara med uppe i toppen.

Patetiskt försvarsspel

0–1 målet får De Gea ta på sig, där kan ingen i försvaret lastas. Det ska dock nämnas att Manchester Uniteds oförmåga att försvara fasta situationer börjar bli riktigt oroande.

1–2 målet är en kollektiv kollaps. Vad hände egentligen? Det är det mest obegripliga baklängesmålet sedan Demba Ba kom fri från halva plan efter tolv minuter i Champions Leagues gruppspel. Men Burkes mål idag är än mer obegripligt.

Jag saknar ord för att ens kunna beskriva vad som hände. Totalt kollektivt hjärnsläpp som slutar i att Tuanzebe styr in Burkes tama avslut som hade gått rätt i famnen på De Gea.

Manchester United v Sheffield United - Premier League

Sheffield United hade gjort två mål i en match den här säsongen innan dagens möte. Kan ni gissa vilka det var mot? Just det, Manchester United på Bramall Lane den 17 december.

Idag fungerade ingenting i försvarsspelet. Ingenting. Sheffield United har varit ligans sämsta lag offensivt men idag kändes det skakigt varje gång de kom upp runt Uniteds straffområde. Uselt.

Mest pinsamma förlusten på länge

Sheffield United hade tagit fem poäng på hela säsongen innan den här matchen. Samtidigt fightas Manchester United för första gången på länge om en titel. Då får man inte vika ner sig så här.

Det märktes redan från första start att det skulle bli tufft. Spelarnas kroppsspråk osade inte direkt kämparglöd och en vilja att punktera matchen tidigt. Det såg nonchalant och ointresserat ut.

När andra lag halkat efter och vi för första gången på länge faktiskt är med i toppen går en sån här förlust inte att acceptera. Idag hade vi chansen att faktiskt sätta rejäl press på lagen nedanför men som allt för många gånger de senaste åren viker Manchester United ner sig.

Patetiskt är ett bra ord efter en sån här insats. Det kanske låter hårt och lite väl drastiskt efter den första förlusten i Premier League sedan den 2 november. Men den förtjänar inte att omnämnas som någonting annat.

Nu väntar Arsenal i nästa omgång och vid förlust där kan Manchester city dra ifrån till en ledning med sju poäng i toppen. Det blir svårt att ta in. Därför måste laget studsa tillbaka på lördag, det finns ingenting annat.

Res med oss till Manchester!