Matchdag: Arsenal – Manchester United (Revanschlusta)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Arsenal. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Senast uppdaterad: 2021/01/30 20:40

↓

Arsenal – Manchester United 0-0

Premier League, omgång 21 • 2021-01-30. 18.30 • Arsenal Stadium, London • domare: Michael Oliver

Avspark: 18.30 • Teve: V Sport Premium, Viaplay

De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; McTominay (Martial 37), Fred; Rashford (Greenwood 80), Fernandes, Pogba; Cavani

Avbytare: Henderson, Bailly, Tuanzebe, Telles, Matic, Van de Beek, James,

Arsenal

Leno; Bellerin, Holding, Luiz, Cedric; Partey, Xhaka; Pepe, Smith Rowe (Ødegaard 83), Martinelli (Willian 46); Lacazette (Nketiah 90)

Avbytare: Runarsson, Gabriel, Chambers, Maitland-Niles, Elneny, Wilock

Updated: 2021/01/30 20:41
  • 0
  • Share

2021/01/30 20:40
Tack för idag

Snackisar är på väg ut, spelarbetyg kommer en stund senare, så med stänger vi matchdagsbloggen för idag.

• 0
  • Share

Matchen är slut, och den slutar mållöst. Om det var klasskillnad till Uniteds fördel i den första halvleken så var det precis tvärtom i den andra. Båda lagen har ett antal ruskigt bra chanser, och lika många skott på mål (tre) dessutom.

United är nu därför tre poäng efter Manchester City, som har en match mindre spelad, och vi passeras av Leicester när de vunnit sin match mot Leeds imorgon och har därför på några veckor gått från etta till trea i ligan.

• 0
  • Share

2021/01/30 20:21
Tre minuters stopptid…

… är annonserad, och har gÃ¥tt. Men knappt en sekund av den har spelats, eftersom Lacazette agerade självskadande och fÃ¥tt behandling hela tiden. Nu byts han till slut ut och spelet är igÃ¥ng. Tre minuter skall det vara kvar.

• 0
  • Share

2021/01/30 20:09
Ødegaard in

I Arsenal får nu norrmannen Martin Ødegaard debutera. Han ersätter Emile Smith Rowe med sju minuter kvar av matchen.

• 0
  • Share

Marcus Rashford får lämna med tio minuter kvar. Mason Greenwood får den otacksamma uppgiften att hitta på nåt under tiden som är kvar.

• 0
  • Share

2021/01/30 19:54
Dubbelläge Arsenal

United kom efter en dålig start av halvleken in i det igen, men nu har Arsenal tagit över på nytt. Nyss drog de en frispark i ribbans underkant, följt av ett skott som räddades av De Gea. Båda två riktigt farliga. Fokus måste upp från United. Knappa 25 kvar.

• 0
  • Share

2021/01/30 19:38
Bara Arsenal

Drygt fem minuter har gått av den andra halvleken, och om det inte vore för två ruskiga blockar av Wan-Bissaka och Maguire så hade Arsenal gjort två mål. Om inget händer så ringer det snart.

• 0
  • Share

2021/01/30 19:33
Arsenal byter

Arteta byter ut Martinelli (som stod för en, tyvärr, magisk brytning i den första halvleken) och sätter in Willian.

• 0
  • Share

2021/01/30 19:31
Dö kör vi igen

United är nu ute på plan igen, och det börjar bli dags för den andra halvleken. Fortsätt som i första, och öka effektiviteten någon procent så kommer detta gå bra.

• 0
  • Share

2021/01/30 19:18
Halvtid

Klasskillnad lagen emellan. Ja, jag tycker faktiskt det. Inte så att United dominerat på det sätt att man skapat chanser att göra fem, sex mål, men klart bättre har vi varit. Och då särskilt de sista 20 minuterna, där Marcus Rashford borde gjort mål, Fred var centimeter från att göra det och en Brunofrispark hade gått i mål om det inte vore för att David Luiz glömt tvätta håret.

Nu finns all risk att det skiter sig i den andra halvleken. Arteta får chansen att rätta till det som inte funkade för Arsenal i första halvlek, och United brukar sällan hålla som här dominans från start till mål.