Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inf̦r: Manchester United РEverton

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

För den tredje gången den här säsongen ställs Manchester United mot Everton imorgon kväll. De två senaste matcherna har slutat i seger. Nu hoppas Ole Gunnars mannar säkra den tredje raka vinsten mot Carlo Ancelottis lag. 

Manchester United

Efter en tuff vecka kom 9–0 vinsten mot Southampton i ett perfekt läge för Manchester United. Nio mål framåt, noll mål bakåt och en del spelare som hittade tillbaka i målskyttet. En riktigt välbehövlig seger, minst sagt.

Nu väntar en ny utmaning på lördag kväll när Everton kommer på besök. De två senaste matcherna mot Ancelottis lag har som sagt slutat i två vinster, 3–1 respektive 2–0, båda på bortaplan.

Nu är det alltså det första mötet på Old Trafford den här säsongen och efter de två tuffa poängtappen mot Sheffield United samt Arsenal förra veckan har United inte råd med fler tama insatser framöver. Vill man vara med i ett titelrace är alla matcher måstematcher nu.

På presskonferensen inför matchen bekräftade Ole Gunnar Solskjaer att Edinson Cavani är tillgänglig efter smällen han fick mot sin ankel senast. Eric Bailly är tveksam men utöver det ska alla spelare vara tillgängliga.

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

David de Gea kommer att behålla sin plats i mål. Personligen tror jag att Bailly hade behövts i matchen då hans fysik och snabbhet kan matcha Calvert Lewin på ett bra sätt. Men med han tveksam lär Victor Lindelöf och Harry Maguire behålla sina platser. Det lär också Aaron Wan-Bissaka och Luke Shaw göra.

Mittfältsfrågan är svår. Eftersom Paul Pogba vilades senast lär han gå in från start men vilken roll han får är svårare att förutse. Jag tror dock han får en offensivare roll. Nemanja Matic vilades också senast och jag tror att han kommer att starta med Fred bredvid sig.

Mason Greenwood var bra senast men jag tror att han får lämna plats åt Paul Pogba. I mitten är Bruno Fernandes given och till vänster är Marcus Rashford också han given.

Edinson Cavani lär trots Anthony Martials fina inhopp senast få fortsatt förtroende.

Möjlig startelva:

Everton

Tabellsjuan Everton kommer från en 2–1 vinst borta mot Leeds. En match där de framförallt visade hur farliga de kan vara i omställningsspelet och på fasta situationer.

Dessförinnan hade de två matcher utan vinst då de kryssat mot Leicester och förlorat mot Newcastle, båda på hemmaplan. Därför var vinsten mot Leeds efterlängtad för Carlo Ancelottis lag.

Allan och Jean-Phillippe Gbamin missar definitivt matchen på grund av skador. Jordan Pickford missade senaste matchen och är fortsatt tveksam till start på lördag.

Med Pickford tveksam till start ser Robin Olsen ut att behålla sin plats i målet efter en bra insats mot Leeds. Framför honom känns Michael Keane och Yerry Mina troligast att starta. På kanterna tror jag Lucas Digne och Mason Holgate behåller sina platser.

Gylfi Sigurdsson startade i den offensiva mittfältsrollen senast men mot United lär han ta ett steg ned i banan. Bredvid honom är Abdoulaye Doucouré given.

Till höger har Alex Iwobi startat de flesta matcherna och han känns mest trolig att starta. James Rodriguez har haft en liten dipp i form sedan en bra inledning. Colombianen besitter dock kvaliteter som få andra i Everton och jag tror att han startar imorgon. Till vänster är Richarlison självskriven.

Dominic Calvert-Lewin gör sin bästa säsong i karriären och har gjort tolv mål på 19 Premier League-matcher. Anfallaren har en imponerande fysik och är trots sin storlek också väldigt snabb. Ett stort hot mot vilken backlinje som helst.

Möjlig startelva:

Historik

Senast Manchester United mötte Everton på Old Trafford i Premier League slutade matchen 1–1. Victor Lindelöf gjorde självmål efter en hörna i första halvlek och därefter pressade United på för en kvittering.

Det dröjde dock till den 77:e minuten innan Mason Greenwood kvitterade efter ett hårt skott utanför straffområdet som letade sig in bakom Jordan Pickford.

Visste ni att…

  • Manchester United har bara förlorat en av de senaste 27 Premier League-matcherna mot Everton pÃ¥ Old Trafford.
  • Everton har vunnit tredje mest bortamatcher i Premier League den här säsongen (7). Bara Leicester och Manchester United är bättre.
  • Morgondagens match blir Ole Gunnar Solskjaers 100:e Premier League match som tränare. 18 för Cardiff och 82 för Manchester United.

Matchinformation

Manchester United
Everton
Turnering: Premier League, omgång 23
Tid: Lördagen den 6 februari 2021, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Jon Moss
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Jones (knä, inget datum)
Tveksamma:

  • Bailly (skada)
  • Diallo (matchform)
FORM
O17/1LiverpoolBPL0-0
V20/1FulhamBPL2-1
V24/1LiverpoolHFA3-2
F27/1Sheffield UHPL1-2
O30/1ArsenalBPL0-0
V2/2SouthamptonHPL9-0

Everton

Skador och avstängningar:

  • Gbamin (vad, inget datum)
Tveksamma:

  • Allan (lÃ¥r, liten chans)
  • Pickford (revben)
FORM
V9/1RotherhamHFA2-1EF
V12/1WolvesBPL2-1
V24/1She WedHFA3-0
O27/1LeicesterHPL1-1
F30/1NewcastleHPL0-2
V3/2LeedsBPL2-1

United mot Everton

Totalt:20390-46-67301-280
Hemma:9855-24-19168-92
Premier League:5737-11-9105-54
SENASTE MÖTENA
O2019-12-15HPL1-1
O2020-03-01BPL1-1
V2020-11-07BPL3-1
V2020-12-23BLC2-0
SENASTE HEMMAMATCHER
O2017-04-04HPL1-1
V2017-09-17HPL4-0
V2018-10-28HPL2-1
O2019-12-15HPL1-1