Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United – Reading 0-2

Det blev en frustrerande söndagseftermiddag för Manchester Uniteds damer. Laget kom inte alls upp i normal nivå mot ett välorganiserat Reading. I en jämn match utnyttjade Reading två fasta situationer mitt i andra halvlek och United hade inget svar.

I ett skadedrabbat Manchester United gjorde Maria Thorisdottir debut som högerback. Någon rolig debut blev det inte för norskan även om hon ingalunda var någon av de sämre spelarna i United. Thorisdottir ersatte Kirsty Smith som saknades helt, förmodligen skadad. Jackie Groenen inledde på bänken och såg inte ut att vara i bästa skick när hon byttes in. Sedan tidigare har United bland andra Tobin Heath, Lauren James och Alessia Russo på skadelistan och kvaliteten som de spelarna besitter hade onekligen behövts idag.

Maria Thorisdottir debuterade som högerback.

Vi noterar att U21-spelarna Tara Bourne och Carrie Jones idag var med i Uniteds matchtrupp för första gången. Båda spelarna blev kvar på bänken.

Det var Reading som öppnade matchen bäst men lagen bytte chanser under första halvlekens första halva. Reading kom framför allt runt på kanterna och skapade problem från inlägg, bland annat med en nick som snuddar vid stolpen.

Bästa chansen för United får Ella Toone, då hon efter 18 minuter kombinerar med Kirsty Hanson för ett skott i insidan av stolpen. Närmare än så skulle United inte komma. Christen Press och Leah Galton var annars involverade i en del halvchanser.

Efter hand tar United över spelet men då upphör chanserna. Efter paus kommer Galton till avslut i straffområdet men målvakten gör en vass benparad. Kort därefter räddar målvakten igen när Ona Batlle testar. Dessförinnan hade Reading haft ett distansskott tätt över.

Sedan blir det rörigt värre i Uniteds straffområde när Millie Turner får för sig att glidtackla utanför straffområdet istället för att stänga ytan. Det slutar med ett pressat skott som tvingar Mary Earps till en bra räddning.

På den efterföljande hörnan gör Reading matchens första mål. Amy Turner vänder ryggen till och styr bollen till Natasha Harding som får öppet mål.

Reading har knappt hunnit fira färdigt när Toone skänker bort en frispark utanför straffområdet. Den är perfekt slagen och Danielle Carter dödar matchen med ett nickmål. Inspelet är högklassigt men Uniteds agerande är bedrövligt då Carter ostört får löpa mot mål, sedan Galton och Jess Sigsworth tappat markeringen. För mig är det obegripligt att de två spelarna ska vakta den farligaste ytan.

Horribelt rakt igenom på de båda målen och United har inget svar. Vi saknar energi och rytm i spelet. Spelare efter spelare försöker göra det på egen hand men det slutar mest hela tiden att med att vi springer in i en vägg av motståndare.

United gör ingen bra match. Det beror förstås på oss själva men det ska också sägas att Reading gör en väldigt bra match. United ges ingen tid att styra spelet och de farliga ytorna neutraliseras. Reading har visat att de kan ge de bästa lagen problem – de har tagit poäng av Arsenal och Manchester city – men dagens insats är ändå en stor besvikelse.

För United innebär förlusten att vi definitivt kan avskriva alla titelambitioner. Samtidigt är det också en missad chans att sätta verklig press på Arsenal och Manchester city om de två Champions League-platserna bakom den förmodade mästaren Chelsea. Arsenal och city möts nämligen idag, så minst ett av lagen kommer att tappa poäng, varför United hade haft chansen att skaffa sig ett betryggande avstånd.

Nu är det istället vi som blir pressade att i nästa omgång åka till Manchester city och ta poäng. Den matchen, som är den sista före landslagsuppehållet, spelas på fredag kväll klockan 20.00 och kommer säkerligen att sändas på någon av V:s (Viasats) kanaler.

Manchester United – Reading 0-2 (0-2)

FA Women’s Super League, 7 februari


0-1 (63) Natasha Harding
0-2 (65) Danielle Carter


Uniteds lag: Earps; Thorisdottir, A Turner, M Turner, Batlle; Zelem (Fuso 87), Ladd (Groenen 54); Hanson (Sigsworth 57), Toone, Galton; Press


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK