Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Everton 3-3

Manchester United gav, på stopptid, bort segern mot Everton på lördagskvällen. En urusel start på andra halvlek och en lika dålig avslutning på den samma gjorde att tre kassaskåpssäkra poäng gick om intet. 

Att det skulle komma nån form av reaktion på 9-0 mot Southampton får väl sägas ha varit väntat, men att Manchester skulle ge bort en seger på det sätt man gjorde mot Everton gick kanske inte att förutse. En mycket bra första halvlek följdes av en inledning på den andra som var katastrofalt usel. När United sedan skulle stänga ner matchen på slutet lyckades man bjuda gästerna på 3-3-målet på fem minuters stopptid. Manchester City är bra nog att vinna ligan utan att United bjuder på den här typen matcher, men med tanke på hur jämn ligan är i övrigt kan man inte fortsätta så här.

Ole Gunnar Solskjaer får inget sifferbetyg, men det kan omöjligen vara bara jag som inte begriper mig på hans förkärlek för att göra byten på stopptid. Visst, det handlar om att rubba rytmen för motståndarna, men ett byte genererar ju per automatik mer stopptid. Nu skulle Everton säkert ha fått en sista chans ändå, men synonymt för den här matchen var väl ändå att en inbytt Axel Tuanzebe blev den som egentligen orsakade kvitteringen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 4

Nu var det väl meningen att Dean Henderson skulle spela cupmötet med West Ham ändå, men sett till David de Geas insats mot Everton är det en ren nödvändighet. Släpper in tre mål av vilka det första är det värsta. Stöter bollen rakt ut på ett inspel som var vare sig farligt eller hårt. Sänker moralen för laget.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

1 assist. Följde upp den fina insatsen sist på ett fullt godkänt sätt. Får en assist på Fernandes briljanta 2-0-mål. Går helt plötsligt fram i banan på ett helt annat sätt än tidigare under säsongen. Lyssnar han på Solskjaer?

Victor Lindelöf: 6

Med Eric Bailly fortsatt indisponibel får Victor Lindelöf kriga vidare. Gör det rätt bra även om tafattheten i boxen innan 3-3-målet förstås faller på honom som en del av ett kollektivt ansvar.

Harry Maguire: 5,5

Det var inte första gången United släppte på garden efter paus och där ligger förstås ett stort ansvar på lagkaptenen. På efterkälken vid 2-1-målet och tafatt vid 3-3. Inte särdeles aktiv offensivt heller.

Luke Shaw: 7

1 assist. Varnad. Tar måhända en varning i andra halvlek men är utöver den återigen magnifik. Slår den briljanta frisparken som Scott McTominay nickar i mål. Fyller på offensivt, framför allt i andra. Krigar och kämpar.

Scott McTominay: 7

1 mål. En annan spelare som verkar växa nu. Scott McTominay tar både offensivt och defensivt ansvar och kröner det med med ett nickmål, vilket vi inte kan se oss som bortskämda med. Behärskade en match som på förhand inte var hans typ av match.

Paul Pogba: 5,5

Utbytt 39′. Smått orättvist att betygsätta Pogba på ett sätt. Kommer dock inte in i matchen innan skadan och simmar mest runt i ingenmansland. Inte involverad offensivt som vi vant oss med. Går kanske att skylla på den defensiva utgångspositionen. Lårskadad.

Mason Greenwood: 6,5

Utbytt 90+3. Inga poäng av Greenwood, men lika fullt en godkänd insats. Känns som om skallen trots allt håller, motgångarna till trots. Offensiv. Vill mycket. Lucas Digne kändes frustrerad så gått som hela matchen. Det är ett gott betyg för Mason. Kan tappen gå ur tunnan i veckan som kommer?

Bruno Fernandes: 7

1 mål. Bruno Fernandes är inte, i februari 2021, särdeles synlig över 90 minuter. När han sedan syns så syns han ordentligt. Magnifikt avslut fram till 2-0. Blicken, känslan och avvägningen i högern finns inte hos någon annan i den här ligan.

Marcus Rashford: 5,5

1 assist. Visst, han spelar fram Edinson Cavani på ett briljant sätt, men utöver det är Marcus Rashford inget vidare. Faller återigen in i gamla synder där han inte litar på sin egen avslutningsförmåga. Kunde ha stängt matchen både en och två gånger.

Edinson Cavani: 6,5

1 mål. Vi är som sagt inte vana med nickmål, men med Cavani på planen blir det en helt annan dimension då det gäller spelet i boxen. Försvinner sen lite onödigt mycket ur matchbilden mellan varven.

Fred: 5

Inbytt 39′. Inte alls brassens match. Funkar inte alls i spelet man mot man och är ju så ruggigt klen då det handlar om att ta avslut.

Axel Tuanzebe: N/A

Inbytt 90+3. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas. I sig inte hans fel att han byttes in, men lyckas dra på sig en onödig frispark, varning och därmed bjuda Everton på den chans som ger 3-3.