Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Manchester United möter Leicester i FA-cupens kvartsfinal

Chelsea v Manchester United - The Emirates FA Cup Final

Med en match i den femte omgången ospelad lottades FA-cupens kvartsfinaler på torsdagskvällen. För Manchester Uniteds del väntar bortamöte med Leicester. 

Det kunde ha blivit Bournemouth eller Manchester City. Det blev Leicester. Manchester United drog inte den bästa men inte heller den sämsta bollen när FA-cupens kvartsfinaler lottades på torsdagskvällen. För första gången i årets upplaga av cupen blir det bortamatch. Mötet med Leicester är schemalagt till lördagen den 20 mars på King Power Stadium. Det betyder att Manchester Uniteds ligamöte med Crystal Palace, som ursprungligen var lagt till just den 20 mars, flyttas. Troligt speldatum är någon gång av datumen 2, 3 eller 4 mars.

Leicester ligger trea i Premier League-tabellen och slog Brighton med 1-0 på hemmaplan i den femte omgången av FA-cupen på tisdagskvällen. Säsongens hittills enda möte mellan Manchester United och Leicester spelades på Boxing day i Leicester. Matchen slutade oavgjort, 2-2, efter att hemmalaget kvitterat genom ett självmål av Axel Tuanzebe.

Lottningen i sin helhet: 

Everton – Manchester City
Bournemouth – Southampton
Leicester – Manchester United
Barnsley/Chelsea – Sheffield United

Res med oss till Manchester!