Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Real Sociedad – Manchester United 0-4

En klar bortaseger, en fantastisk prestation, flera spelare som verkligen levererade och såg extremt bra ut, det sammanfattar matchen rätt bra. En 4-0-seger borta mot ett av La Ligas bästa lag är det vi tar med oss till returen på Old Trafford.

Det var ett energirikt och fartfyllt United som gick på planen i Turin. Redan efter några minuer hade bägge lagen haft flera fina chanser, men inget av anfallen resulterade i mål den gången. United började ta tag i taktpinnen mer och mer ju längre den första halvleken pågick och en utdelning borde kommit efter drygt 18 minuter. Telles slog en magnifik djupledspassning till Bruno som på en touch satte Rashford fri, men ett väldigt tamt och lite nonchalant avslut från anfallaren. Däremot behövde vi inte vänta länge innan just den nämnda duon gett United ledningen. En fin passning av Rashford som satte Bruno i ett fint läge där han fick en hel del hjälp från motståndarna som helt missade att bryta bollen och portugisen kunde rulla in 1-0 för United.

En sak som jag verkligen gillade under den första halvleken var energin som jag nämnde tidigare men framförallt presspelet. Man pressade Sociedad spelarna så fort dem hade bollen vilket gav resultat då man ofta bröt bollen tidigt i Sociedads uppspelsfas.

Om vi tar oss in i den andra halvleken så ska United hyllas denna kväll. Flertalet spelare som haft lite sämre prestationer den senaste tiden stäppade upp något enormt och man gör en av de bättre halvlekarna den här säsongen. Bruno ska såklart lyftas återigen. Han har haft flertalet lite svagare insatser den senaste tiden men i Turin var världens bästa spelare tillbaka till sin gamla form. Marcus Rashford gör även han sin bästa insats på jag vet inte hur länge.

Sen tycker jag ändå att Daniel James ska få sig någon mening i hyllingståget. Han gör en blek första halvlek där jag åtminstone sa att han inte håller på den här nivån, men han kommer ut till den andra halvleken som en ny spelare. Flertalet smarta löpningar och såg mer skärpt ut med bollen som i slutändan resulterade i ett mål och ett assist för walesaren.

En som givet ska få sig en mening också är Amad Diallo som fick 10 minuter ikväll och således gjorde sin A-lagsdebut för United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Henderson, som är vår cupmålvakt, hade en lugn dag på jobbet denna kväll. Hade knappt en enda räddning att göra. Var snabbtänkt när han rullade ut bollen snabbt till Fred som ledde till Rasfords mål.

Aaron Wan-Bissaka: 6

En godkänd insats idag. Ställdes inte på några större prov på sin högersida. Offensivt kunde man kräva lite mer men ändå en godkänd insats idag, inte mycket mer än så.

Eric Bailly: 7

När Lindelöf vilas är det Bailly som får chansen och den tog han på ett bra sätt. Hans snabbhet var viktig idag och han vann dullerna mot Sociedadspelarna. När vi har snabbheten i backlinjen så tillåter det framförallt McTominay att fylla på mer offensivt och jag tycker även Maguire såg mer stabil ut idag när han har en spelare som kan vinna löpdueller bredvid sig.

Harry Maguire: 7

En av kaptenens bättre insatser den här säsongen. Gjorde flertalet avgörande brytningar och såg allmänt lugn och trygg ut idag. Satte inte en fot fel och hoppas den här insatsen kan fortgå i ligaspelet.

Alex Telles: 6,5

Brassen fick starta idag istället för Shaw och gör en klart godkänd insats. Står för flertalet kvalitativa inlägg och är den som sätter Bruno fri i anfallet när Rashford ska göra mål. Kan komma mer in i matchen men man ser de offensiva kvaliteterna han besitter. Mer speltid nu under våren så skulle jag bli förvånad om inte Telles bara blir bättre och bättre.

Fred: 7

Ännu en brasse som gjorde en bra insats. Är som ett energiknippe på mittfältet och pressade Sociedadspelarna bra. Slår en absolut världsklasspassning till Rashfords 3-0-mål och får således en assist idag. Fred visar bara ytterligare en gång att han behövs i det där mittfältet.

Scott McTominay: 7

Utbytt 60. Skotten gör en av sina bästa insatser den här säsongen. När han får instruktioner att få driva bollen framåt samt fylla på in i offensivt straffområde är han som bäst. Han är ingen som ska sitta som en sköld framför backlinje. Han är en “box to box”-spelare som har sina bästa kvaliteter i offensiven som vi fick se idag.

Daniel James: 7

Att jag skulle ge walesaren en sjua när domaren blåste av den första halvleken hade jag inte trott. Första halvlek var direkt svag där han egentligen bara sprang runt som han alltid gör. I den andra halvleken kom det ut en helt ny spelare, som gjorde klokare löpningar och var betydligt skarpare med bollen. Får en assist på Brunos andra mål och gör ett fantastiskt individuellt mål som mer eller mindre avgjorde det här dubbelmötet trots att bara ena mötet är spelat.

Bruno Fernandes: 8,5

Utbytt 83. Bruno, Bruno, Bruno. Äntligen fick vi se en Fernandes när han är som bäst. Visst, han har gjort en hel del poäng de senaste veckorna trots flertalet svagare prestationer, men ikväll gjorde han mål och framförallt en grym prestation utöver målen. Många ville att portugisen skulle vilas vilket är förståeligt på förhand, men det här bevisar bara hur enormt viktig han är för oss. Världens bästa spelare (?), den diskussionen förmedlar jag till er att diskutera vidare.

Marcus Rashford: 7,5

Utbytt 68. Den bästa insatsen från underbarnet på flera veckor. Ska göra mål i mitten av den första halvleken på Brunos pass, men från den punkten till slutsignal såg han sådär skarp och direkt ut igen som vi vill se Rashford spela. Gör assisten till Brunos första mål och är klinisk i sitt mål till 3-0.

Mason Greenwood: 6

Utbytt 83. Den spelare som under de senaste veckorna börjat hitta fjolårets form. Gör idag en godkänt insats, när han har bollen så händer det oftast någonting bra men hade lite svårt att komma in i matchen ikväll. Man ser ändå att han är skarpare just nu och ju mer speltid han får nu under våren, ju bättre kommer han bara bli. En fantastisk talang som kommer ställa till med mycket mer problem för motståndarna de kommande matcherna.

Nemanja Matic: n/a

Inbytt 60. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 68. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Amad Diallo: n/a

Inbytt 83. Gjorde sin A-lagsdebut för United.