Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelschemat för mars spikat

På fredagskvällen bekräftades när Premier League-matcherna i mars månad ska spelas. För Manchester Uniteds del innebär det bland annat att bortamatchen mot Crystal Palace flyttas fram några veckor medan det nu står klart att Manchesterderbyt spelas på en söndag.

United inleder mars med matchen mot Crystal Palace den 3 mars, klockan 21.15 svensk tid. Den matchen skulle egentligen ha spelats helgen 20-21 mars men då ska United spela kvartsfinal i FA-cupen. Vanligen skulle matchen ha senarelagts men då spelschemat redan är fullspäckat var det omöjligt. Går United vidare i cuperna kommer vi att spela två matcher i veckan hela våren (undantaget landslagsuppehållet i mars, förstås).

Efter Palace på bortaplan väntar Manchester city på bortaplan, klockan 17.30. Den flyttades tyvärr till söndagen den 7 mars. Mycket tråkigt, tycker undertecknad, då det var en av få matcher under våren som faktiskt kunde ha spelats en lördag (givet att vi går vidare i Europa League, åker vi ut där öppnas många lördagar).

Helgen därefter ska vi spela mot West Ham. Den matchen valdes emellertid inte ut för ordinarie tevesändning i England, varför tid och datum bekräftas vid senare tillfälle. Preliminärt ligger den kvar lördagen den 13 mars klockan 16.00, men då kommer den mest troligt inte spelas. Den 11 mars ska United nämligen av allt att döma spela åttondelsfinal i Europa League och då funkar det inte med lördagsmatch. Troligast är att det blir en söndagsmatch men en måndagsmatch är inte uteslutet. 

Spelschemat i sin helhet