Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Några skadade – inga större rockader väntas

Manchester United Training Session

Ole Gunnar Solskjaer har under dagen hållit presskonferens inför morgondagens Europa League-möte med Real Sociedad. Här går vi igenom vad norrmannen hade att säga inför sextondelen, som väl får sägas vara avgjord redan. 

Utöver det blir det ett nyhetssvep där vi tar upp vad som kommit ur Mino Raiolas mun från en intervju med BBC. Det blir även ett par rader om Jadon Sancho samtidigt som vi konstaterar att Ella Toone gjort landslagsdebut för England.

Solskjaers presskonferens

Solskjaer mötte pressen tillsammans med Daniel James under onsdagseftermiddagen. Här tar vi upp vad de hade att säga.

Solskjaer

 • Donny van de Beek, Paul Pogba, och Edinson Cavani är fortfarande skadade. “Paul [Pogba] har varit ute på gräset och påbörjat sin väg tillbaka men han är inte nära den här uttagningen.”
 • Det förväntas bli mer eller mindre samma trupp som till matchen mot Newcastle i söndags.
 • Hannibal Mejbri väntas vara borta en månad till. Går inte in på om Amad och Shola Shoretire kommer starta imorgon.
 • Solskjaer är tydlig med att han tror på ungdomarna. “De imponerar och förvånar en. Jag har alltid älskat att jobba med unga spelare. Om du har en bra attityd har du en god chans.”
 • Marcus Rashford har haft en otrolig påverkan på och vid sidan av planen. Han har växt mycket. “Han är ett levande exempel på att drömmar kan slå in.” 
 • Ett huvudbry att ha två bra målvakter. Finns en stor tro på Dean Henderson.
 • På frågan om intresse för Erling Haaland svarar Solskjaer att han inte kan prata om spelare i andra lag. Det är inte respektfullt. Han medger dock att det fanns intresse för ett år sedan, när anfallaren hade börjat slå igenom.
 • “Jag har kontakt med honom [Haaland] men han tillhör Borussia Dortmund. Jag önskar honom väl där, så får vi se vad som händer sedan.”

James

 • Det har varit en lärosäsong i år. Handlat om att bita ihop och ge allt på träningarna.
 • Finns en hunger att plocka hem en titel den här säsongen. Dags att gå längre i turneringarna nu.
 • “Jag måste vara mig själv och ta lärdom från andra. Övriga anfallare är olika och det gäller att lära sig från dem.”
 • Bruno har varit ett fantastiskt tillskott både på och utanför planen. Han hjälper alla runtomkring. Fantastiskt att spela med honom.

Raiola om Pogba och Haaland

När det surras kring Paul Pogbas vara eller icke vara i Manchester United är dessvärre Mino Raiola ett namn som är svårt att undgå.

I en intervju med BBC snackar agenten om diskussionen som blossade upp i december förra året, när det uttrycktes att fransmannen skulle varit missnöjd i United.

“Jag framförde bara en åsikt. Jag ville inte skapa några problem,” säger Raiola och fortsätter:

“Tror du stora spelare som Paul Pogba och för den delen Ole Gunnar Solskjaer påverkas av vad Mino Raiola säger? Kom igen, snälla. Men jag pratar inte om det längre. Det gör livet lite tråkigare, men det är vad det är.”

En, i vanlig ordning, ganska oskön Raiola med inte så mycket att bjuda på alltså.

Gällande en annan omtalad spelare i agentens stall, nämligen Erling Haaland, nämner Raiola att det bara finns omkring tio klubbar som skulle kunna hosta upp för den norske målmaskinen. Han fortsätter och konstaterar att fyra av dessa klubbar spelar i Premier League, och därmed är det tämligen enkelt att lista ut att United är en av dessa fyra klubbar.

“Jag tror inte det finns någon tränare eller sportchef som skulle säga ‘inte intresserad’, när det gäller Haaland.” 

United “mycket” intresserade av Sancho

Borussia Dortmunds storstjärna Jadon Sancho väntas bli ryktenas man även den här sommaren.

För ett par dagar sedan rapporterade vi att Uniteds intresse för Jadon Sancho svalnat.

När det gäller Dortmund-stjärnan gäller det dock att hänga med i svängarna, för nu uppges United plötsligt vara “mycket” intresserade av Sancho. Detta rapporterar tyska Bild, återgivet at Sport Witness.

Bundesliga-klubben sägs vara inställda på en framtid utan 20-åringen. I och med nyrekryteringen på tränarsidan med Marco Rose ryktas det också om att man kommer ge sig ut på marknaden för att förstärka såväl mittbackspositionen som ytterpositionerna. Detta ska vara en indikation på att Uniteds intresse lär intensifieras vad det lider.

Toone målskytt i debuten

Ella Toone, till vardags i Manchester Uniteds damlag blev härförleden uttagen till det engelska landslaget och igår kom också debuten.

Den 21-årige anfallaren kunde nog inte önska sig en bättre debut, då det slutade med att Unitedspelaren skrev in sig i målprotokollet.

England tog emot Nordirland i en vänskapsmatch som slutade 6-0. Toone gjorde matchens sista mål från straffpunkten.

Hansen-Aarøen lånas inte ut

Uniteds 16-årige norrman, Isak Hansen-Aarøen kommer inte lånas ut till Tromsø, detta rapporterar den norske chefredaktören för Manchester Uniteds skandinaviska supporterklubb.

Akademispelaren ryktades vara på väg till den norska klubben för en vecka sedan, men så blir alltså inte fallet.

Hansen-Aarøen ska just nu befinna sig i Norge men väntas återvända till Manchester i början av mars.

Res med oss till Manchester!