Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Man behöver en stark elva mot ett bra lag

Manchester United är klart för åttondelsfinal i Europa League efter något av ett sömnpiller hemma mot Real Sociedad på torsdagskvällen. United behövde inte förta sig destomera, även om Ole Gunnar Solskjaer såg sig nödgad att använda både Bruno Fernandes och Marcus Rashford. 

Det hela kändes avgjort redan på förhand. Manchester Uniteds 4-0 mot Real Sociedad i Turin förra veckan bäddade för en avslagen tillställning på Old Trafford på torsdagskvällen. Så blev det också. Spanjorerna kunde ha gett matchen viss nerv, men en missad straff gjorde att det hela aldrig riktigt tände till. Trots att spanjorerna hade behövt göra fem mål för att ta sig vidare kände Ole Gunnar Solskjaer bevisligen att han inte har ungdomar eller bänkspelare bra nog att spela den här typen av matcher.

På annat sätt går det inte att tolka att Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf och Bruno Fernandes startade och att Marcus Rashford kom in i paus. Nu undvek kvartetten skador, men slitaget blir ändå påtagligt med det här matchtempot. På pluskontot lägger vi speltiden som Amad och Shola Shoretire fick i andra halvlek. Shoretires inhopp gör att han nu kan titulera sig som tidernas yngste Unitespelare i en europeisk turnering.

Nu vänds blickarna mot Nyon där åttondelsfinalerna lottas under fredagseftermiddagen.

Solskjaers presskonferens

  • United behövde matcha en stark elva då man mötte ett bra lag. Starten på matchen, med bland annat straffen, visade att United behövde de spelare man hade. Man vill inte ligga under med 1-0 eller 2-0 i paus mot Real Sociedad.
  • Inledningen på första halvlek var dålig, varpå United spelade upp sig. I andra halvlek var man sedan dåliga med boll men solida bakåt. 4-0-segern från förra veckan var riktigt bra i skenet av hur returen slutade.
  • Shola Shoretire kommer att bli en bra Unitedspelare. Unga spelare behöver testas mot bra motstånd ibland och Solskjaer upplevde att Sociedad, med individuellt skickliga spelare och en hög press, var ett bra test. Shoretire har en bra attityd och både fysiken och tekniken som krävs.
  • Solskjaer hade gillat att få Molde i nästa omgång. Norrmännens seger mot Hoffenheim var omgångens prestation sett till förutsättningarna man hade.

Övriga reaktioner

 

 

Res med oss till Manchester!