Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Real Sociedad 0-0

Manchester United såg till att göra vad som krävdes mot Real Sociedad – och varken mer eller mindre. Resultatet skrevs till sist till 0–0 i torsdagens Europa League-match, vilket betyder att Ole Gunnar Solskjaers röda djävular går vidare efter sammanlagt 4–0 över två möten.

Det var ingen match som präglades av något jättetempo som vi fick bevittna framför våra skärmar. Daniel James gav klumpigt bort en straff som gästernas Mikel Oyarzabal sparkade upp på läktaren. Axel Tuanzebe gjorde ett vackert mål på en Alex Telles-hörna, men det blåstes sedermera korrekt bort efter att Victor Lindelöf dundrat rakt in i en motståndare (imponerande spänst, åtminstone).

I övrigt har Ole Gunnar Solskjaer fått kritik för hur han disponerade sin trupp i den här matchen – och det med all rätt. Att Bruno Fernandes och Marcus Rashford fick 45 minuter var är väldigt svårt att förstå i en redan avgjord historia med ett hägrande stormöte med Chelsea till helgen.

Nå väl, vi är vidare och fick dessutom se Amad Diallo spela fotboll och Shola Shoretire skriva historia som klubbens yngsta spelare i europasammanhang någonsin. Stort!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6,5

Håller nollan. Gör vad han ska och bidrar både med en trygghet i luftrummet och i spelet med fötterna. Även om han inte ska hyllas till skyarna för Real Sociedads missade straff så gör han det jobbigt för Oyarzabal när han väljer att stå kvar och inte kasta sig tidigt. Undertecknad vill se honom få en chans som förstavalet mellan stolparna i ett gäng matcher i rad framöver. Solskjaer verkar däremot inte hålla med.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Utbytt 45′. Gör en bra första halvlek innan han får välbehövlig vila, där han framför allt visar att han sakta men säkert utvecklar spelet med fötterna. Känns mycket tryggare i pressade situationer jämfört med bara för ett halvår sedan.

Eric Bailly: 6,5

Gör återigen en bra match och bidrar till den hållna nollan med sin snabbhet och fantasi. Ibland snuddar den sistnämnda egenskapen på galenskap, men han höll det tillräckligt kallt för att det ska ses som en tillgång denna kväll.

Victor Lindelöf: 6,5

Varnad. Hade fått en sjua om han inte testat tyngdlagen och utmanat regelboken i offensivt straffområde när Tuanzebe gjorde mål. En satsning som, hur ofrivilligt det än var, hade kunnat resultera i mer än det kula kort han fick syna. I övrigt en mycket trygg och bra insats där han bland annat står för en kanonbrytning mitt framför näsan på Alexander Isak som annars hade haft öppet mål.

Victor Lindelöf, som i övrigt stod för en bra insats, i duellen som föranledde det bortdömda segermålet.

Alex Telles: 6

Är inte dålig på något vis – men är inte heller mer än godkänd. Vass leverans på hörnmålet som blev bortdömt, samt ett par andra fasta situationer, men är inte lika bidragande som övriga i backlinjen utöver det.

Fred: 6

Utbytt 45′. Varnad. Vinner en del boll, spelar bort en del boll, transporterar en del boll. Lite Fred i ett nötskal. Löper förtjänstfullt fram det läge som Bruno Fernandes prickar ribban i under den första halvleken.

Nemanja Matic: 7

Bygger vidare på den fina insatsen mot Newcastle och får agera lite fadersfigur i den här matchen när laget byts sönder i den andra halvleken. Bra passningsspel och viktigt duellspel. När kroppen är pigg nog är han bra nog. Dessvärre sker det inte i så långa perioder nu för tiden.

Mason Greenwood: 6

Utbytt 76′. Stod för en rätt intetsägande första halvlek, men vaknade till lite efter paus. Skapar ett par lägen för sig själv, varav det ena förtjänade ett bättre öde när han dribblade sig loss i boxen och avlossade ett skott i burgaveln.

Bruno Fernandes: 6,5

Utbytt 45′. Missade ett par passningar men lämnar ändå planen efter en halvlek där han vackert chippat fram Daniel James och avlossat ett skott i ribban. Borde inte ha startat, men skönt att det inte blev mer tid på planen än så här.

Daniel James: 5,5

Utbytt 59′. Är godkänd offensivt och i presspelet, och det märks att hans självförtroende har höjts generellt, men sättet han drar på sig straffen på efter tolv minuter är mycket, mycket klumpigt. Såg ut att ha ådragit sig en skada när han byttes ut.

Anthony Martial: 6

Är inte på något vis tillbaka till förra säsongens form, men stod åtminstone för en betydligt piggare insats än vi dessvärre blivit vana vid. Tar sig till flertalet avslut och serverar även medspelare (Fred vid Brunos ribbträff), men är samtidigt slarvig och statisk i perioder. Kan och måste prestera bättre framöver för att vinna över supporterskaran igen. Förhoppningsvis var detta ett litet, litet steg i rätt riktning.

Axel Tuanzebe: 6

Inbytt 45′. Öppnade lite nervöst och gav bort någon frispark. Tog sig sedan in i matchen i en på seniornivå ovan mittfältsroll (han har spelat där i perioder i ungdomslagen). Gör ett vackert nickmål på hörna som dessvärre döms bort efter incidenten med Lindelöf som redan nämnts.

Brandon Williams: 5,5

Inbytt 45′. Varnad. Kommer in fel i det direkt då han delar ut en halvful armbåde på Portu som renderar i ett gult kort. Är sedan inblandad i ett par dueller där han känns aningen het och motståndarna ropar efter ytterligare en ostskiva. Spelar därefter upp sig mot slutet och stabiliserar sin prestation något.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 45′. Varför Solskjaer skulle ha in Rashford i spel i den här matchen undgår mitt förstånd (har han inte lärt sig av förra säsongens skada på precis samma spelare?). Det vi fick se var en spelare som uppenbarligen varken ville ta ut sig eller delta i särskilt många dueller. Står ändå rätt och gör sällan något fel med bollen. Hittar fram till Matic i offensivt straffområde på ett imponerande vis.

Amad Diallo: 6

Inbytt 59′. Fick lite mer än en halvtimmes spel, vilket givetvis var glädjande att se. Visar prov på en enormt spännande och rapp teknik. Synd att United inte hade mer bollinnehav under ivorianens tid på planen.

Shola Shoretire: N/A

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Blir klubbens yngste spelare någonsin att få speltid i en europeisk cupmatch, med sina 17 år och 23 dagar. Stort!