Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United 0-0

Manchester United gavs chansen att ta andraplatsen i egna händer när man gästade Chelsea på Stamford Bridge under söndagskvällen. Det blev dock en tillknäppt historia som slutade mållös. Gapet till förstaplatsen växte därmed med två poäng. 

United har inte gjort ett enda spelmål mot de så kallade topp sex-lagen den här säsongen och sannolikheten för att den trenden skulle brytas mot ett försvarsstarkt Chelsea på bortaplan var på förhand inte jättestor.

Bägge lagen skapade ett par farliga lägen men på det stora hela speglade matchbilden resultatet.

Detta innebär att kampen mot grannen i Manchester blir allt mer avslagen, då avståndet nu är hela tolv poäng. Att dela ut ligatitlar i slutet av februari är undertecknad ingen förespråkare av, men när övriga lag där bakom ständigt går bort sig kan vi nog den här omgången slå fast att Premier League fått en vinnare 2020/21.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra

David De Gea: 6

Står för en riktigt vass enhandsräddning men sprider också i vanlig ordning bollar omkring sig, en rätt ut i gapet tidigt i matchen, bland annat. I övrigt ganska sysslolös, där det mest handlade om rutiningrepp.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Stabil insats av högerbacken. Har koll på defensiven, vilket också berodde på att Chelsea inte hade något hot längs vänsterkanten. Svårt att göra någon nytta framåt, dels på grund av Wan-Bissakas egna begränsningar, dels på grund av det icke-existerande samarbetet med Daniel James.

Victor Lindelöf: 7

Olivier Giroud sökte mestadels upp Lindelöf under matchen, vilket gick att förstå. Svensken hade vissa problem med fransmannens fysik och tvingades ibland vara lite småful för att stoppa anfallaren. Enklare efter att Giroud byttes ut. I övrigt trygg med bollen vid fötterna och står för en avgörande rensning på ett Chelsea-inlägg i andra halvlek.

Harry Maguire: 7

Varnad. En bra insats rakt igenom från kaptenen, som dock inte blir lika exponerad som sin mittbackskollega. Vinner många dueller och är solid i passningsspelet, vilket siffrorna nedan pekar på.

Luke Shaw: 7

Uniteds bäste spelare för dagen, vilket säger ganska mycket om vilken typ av match det var. Full koll bakåt och finns hela tiden med som alternativ i anfallsspelet. Förmodligen den mest pålitlige spelaren i laget.

Scott McTominay: 6

Skotten kom till spel, trots allt. Det var viktigt. Var den som höll ihop mittfältet när Fred kändes aningen opolerad. Nära bli målskytt efter avslut som gick rakt på Chelsea-målvakten. Borde dock gjort det bättre med inspelet i slutskedet.

Fred: 5

Varnad. Lägger ner ett förtjänstfullt jobb och vinner en del boll, men är samtidigt alldeles för slarvig med den samma när United är spelförande eller ska ställa om. Klumpig varning.

Daniel James: 5

Springer och springer, men mest i onödan är känslan. Walesaren har alldeles för många uppenbara brister i sitt spel för att en startplats i en klubb som United ska vara motiverad. Att borra ner huvudet och sätta fart måhända ha funkat när James stiftade bekantskap med ligan förra säsongen, men försvararna har lärt sig melodin vid det här laget.

Bruno Fernandes: 5

Mittfältsstjärnan kom inte alls till sin rätt ikväll och kändes inte så involverad som vi annars brukar se honom. Det är i de avgörande ögonblicken portugisen brukligen kliver fram men i den här matchen brast det. Såg allmänt smågrinig ut dessutom.

Marcus Rashford: 5

Utgick från vänsterkanten men fick inte mycket uträttat. Upplevde att engelsmannen var låst och inte kom åt några direkta ytor för att utmana sin motståndare. Hade en smålurig frispark men inte mer.

Mason Greenwood: 6

Utbytt 79′. Spelade centralt och såg pigg ut i första halvlek. Hamnade ofta en bit ifrån målet men visade upp god bollbehandling. Blev av någon oförklarlig anledning utbytt med tio minuter kvar. I ett läge av matchen där Greenwood om någon kan blixtra till.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.