Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Tydligt att vissa managers påverkar domarna

0-0 mot Chelsea på Stamford Bridge på söndagskvällen gjorde att Manchester United halkade än längre efter Manchester City och att lagen bakom i tabellen bjöds in till en än jämnare kamp om Champions League-platserna. Ole Gunnar Solskjaer efterlyste bättre kvalitet på den sista tredjedelen.

Manchester United ville inte förlora söndagskvällens möte med Chelsea på Stamford Bridge. Den viljan blev större än viljan att vinna i andra halvlek och 0-0 fick ses som ett logiskt resultat. United hade inte rörligheten och nycklarna som krävdes för att sätta den där pressen man brukar kunna sätta på motståndarna under de avslutande 15-20 minuterna. I andra änden av planen hotade hemmalaget inte försvarslinjen särdeles mycket, men sett till matchen som helhet förtjänar Harry Maguire och kollegorna ändå beröm.

Problemen finns snarare offensivt, vilket också blev tydligt då Solskjaer väntade med sina byten. Edinson Cavanis skada har visat sig bli kostsam och med en iskall Anthony Martial som enda reella anfallsalternativet på bänken är det kanske, i viss mån, naturligt att Solskjaer väljer att vänta. Ändå kan man ana en viss feghet i managerns beslutsfattande. Rädslan att förlora en poäng tog över och istället för att chansa med exempelvis Amad valde Solskjaer att krypa i mål med en poäng.

I slutändan kan det bli värdefullt då vi summerar de 38 omgångarna, men särdeles spelutvecklande eller roligt att titta på är det minsann inte.

Solskjaers presskonferens

  • Manchester United gör för få mål, det är ett konstaterande som är lätt att göra. Nästa steg för laget är att vinna den här typen av matcher och göra målen som ger tre poäng.
  • Kvaliteten i avgörande moment och passningar saknades i de omställningar United fick i andra halvlek.
  • United borde ha haft en straff, det är solklart. Men, det är historia nu. Solskjaer är fundersam över att Manchester United plötsligt inte får några straffar efter att det för ett par månader sedan höjdes röster över att man fick för många. Det är tydligt att det finns managers som påverkar domarna.
  • Vilka managers det handlar om vill Solskjaer inte diskutera. Istället nöjer han sig med att konstatera att det är en del av managerskapet att försöka stoppa sådant som går mot dig men som andra lag drar nytta av.
  • United har ett väldigt dåligt facit mot klubbarna som tillsammans med United utgör topp 6. Solskjaer menar att man saknar kvalitet, självförtroende och i vissa fall tur när resultaten inte går rätt väg. Mot Chelsea saknades kvaliteten på sista tredjedelen.
  • Förra säsongen vann United matcherna man inte vinner nu, men då handlade det om en annan typ av spel och en annan typ av vinster.

Övriga reaktioner

Res med oss till Manchester!