Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Crystal Palace – Manchester United 0–0

Den tredje mållösa matchen i rad är ett faktum. Crystal Palace var för svåra att bryta ner för ett tempofattigt, omotiverat och dåligt Manchester United.

Miserabel insats

Vi har sett Manchester United göra dåliga matcher tidigare den här säsongen. Men den här kvalar in som den absolut sämsta. Under 90 minuter går det knappt att hitta en positiv sekvens offensivt vilket inte är någonting annat än pinsamt.

För att vara helt ärlig så är United knappt värda en poäng idag. De ville inte vinna, de ville inte anfalla och de behövde knappt försvara.

Det var en period i den första halvleken där det faktiskt såg ut som att United ville anfalla och hitta ett mål. Men efter tio minuter gick det över och gå-fotbollen kom tillbaka och sedan lämnade den inte.

Det tempot som Ole Gunnar Solskjaers lag spelar anfallsfotboll i får allt annat i hela världen att se snabbt ut. Idag hade jag föredragit att titta på målarfärg som torkade.

Perioden i vintras där vi vann matcher var ett luftslott där mycket handlade om tillfälligheter och tur. Nu är det luftslottet sprängt och någonting måste hända.

Matcher som idag är tyvärr ingen engångsföreteelse. Med detta Manchester United har man vant sig vid det här. Det är faktiskt tragiskt.

Rashfords och Fernandes kroppsspråk

Anthony Martial är en spelare som oftast får mycket kritik för sitt ointresserade kroppsspråk och ointresse i att delta i matcher. Frågan är om inte Marcus Rashford borde få mer kritik av exakt samma anledning.

Engelsmannen har en tendens att helt och hållet försvinna ur matchbilder. Idag kan jag inte komma ihåg en enda bra sak som han gjorde under 92 minuter. Och då överdriver jag inte.

Dessutom ger han numer ofta ifrån sig ett väldigt nonchalant kroppsspråk och riktar sin ilska mot lagkamrater istället för till sin egen prestation. Hans höjd är makalös men hans lägstanivå är på gränsen till fullständigt usel.

Även Bruno Fernandes har ett kroppsspråk som när han har det svårt blir väldigt destruktivt. Det är mycket gester med armarna, mycket gnäll och mycket klagande på lagkamrater.

Likt Rashford hade han inte ett enda rätt idag. Han var dålig mot Chelsea i söndags men det här var en ny botten, hans överlägset sämsta insats i United-tröjan.

Jag säger inte att det är fel att visa känslor och missnöje på plan men om du inte själv presterar ser det otroligt dumt ut. Titta er själva i spegeln för det ni visade upp idag håller knappt division 3-klass.

Freds passningsspel

Brassen har fått mycket beröm för sina insatser i år. Men i dagens match blev det väldigt tydligt att hans passningsspel inte håller på den här nivån.

Felpass på felpass på felpass följt av ett ettrigt jagande för att få tillbaka bollen. Det är dessutom inte svåra passningar han slår bort. Det är passningar på 10-15 meter som vem som helst kan slå.

Han ska ha beröm för sin inställning och förmåga att vinna boll men hans passningsspel måste förbättras. Annars har han inte i Manchester United att göra.

Ett under att detta lag ligger tvåa

Antalet dåliga insatser som Manchester United har gjort den här säsongen är lättare att räkna än de bra insatserna. Med det sagt är det därför ett under hur de kan ligga tvåa i Premier League.

De fick oss att tro i början av året att en titelstrid kanske var möjlig. Men så blundade man för en kort stund och så var den drömmen över.

Brist på fantasi, brist på rörelse, brist på bolltempo, brist på offensiva idéer, brist på grundspel… Ja, listan går vidare. Den här fotbollen är inte värdig laget som ligger tvåa i en av världens bästa ligor. Så enkelt är det.

Om något är det ett grovt underbetyg till alla andra topplag som faktiskt tillåter Manchester United att befinna sig över dem i tabellen.

Kvällens match var jobbig att kolla på. Det är inte den första matchen i år som är det och det kommer inte att bli den sista.