Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester är alltid rött

Här kommer lite samlade intryck efter matchen mot City.

* Det var en gåva från Jesus att sparka ner Martial i straffområdet och ge United den drömstart man fick på Etihad. Att City sedan inte kom upp i nivå förtar inte känslan av att United var bra. Min känsla var god matchen igenom. Det ska också sägas att City ställde upp med en skadefri matchtrupp – United saknade bland andra De Gea, Pogba och Cavani. Premier League-bucklan kommer kläs i ljusblåa band i år, det är alldeles säkert, men Solskjaers United leder alltjämt i inbördes möten mot Peps City (4-1-3). Om någon nu undrar vilket lag som är bäst i Manchester.

* Scott McTominay är de stora matchernas man. Fred också väldigt nyttig, liksom hela backlinjen håller hög nivå när de får ligga lågt. Även Daniel James fyller sin roll i dessa typer av matcher, Solskjaer vet vad han får när han ställer walesaren på banan. Men ingen slår Luke Shaw just nu – Uniteds överlägset bästa spelare den här säsongen. Jag som många andra har tidigare skrivit negativt om vänsterbacken, under fjolåret och bakåt. Nu finns det finns anledning att fila på en bättre hyllningskrönika framöver.

*Anthony Martial var matchens spelare enligt Gary Neville på Sky Sports. Inte heller jag är främmande för att ge fransmannen beröm när han verkligen förtjänar det. Men i det stora hela tycker jag inte att det håller med en 9:a som inte kommer upp i nivå i majoriteten av matcher som United spelar. James-Martial-Rashford verkar alla formberoende på olika vis. För många spelare är för olika bra i olika matcher, vilket är ett problem för främst Ed Woodward att lösa, inte bara Solskjaer. För mig är det uppenbart att United behöver ytterligare ett anfallsvapen, utöver ungtupparna och den överblommade Cavani.

* Stor lycka att Dean Henderson fick hålla nollan i derbyt – dessutom med en hockeyassist på 2-0 målet. Han har fått en ärlig chans att vakta målet nu i mars och ser ut att ta den. Under säsongen har han inte varit fri från misstag, det är noterat, men hans misstag har inte kostat United några poäng. Detsamma kan inte sägas om De Gea, därmed är valet enkelt för mig. Henderson borde vara ny förstemålvakt resten av säsongen. De Gea borde vara glad ändå, nybliven pappa och allt.

* Jag gillar Ole mer än de flesta, men jag begriper inte hans satsning på Europa League såhär mellan viktiga ligamatcher. För mig är Europa League en turnering som Champions League-förlorare vinner. Här finns möjlighet att lufta truppen eller spela in en Amad eller Shoretire i laget, oavsett om motståndet heter Milan eller Molde. United är i första hand ett vinnarlag i den högre skolan. Det är underförstått att man saknar pokaler på senare år, men en europeisk cuptitel i andra hand säger mig ingenting.

*Kvartsfinalen i FA-cupen (den 21 mars) är annars vad jag ser fram emot allra mest just nu. Blir det final kan det bli med lite publik på Wembley – en chans att färga London rött och visa vem som är störst och bäst även där.

Res med oss till Manchester!