Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Rashford missar Milan; Cavani säger ifrån

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför morgondagens möte med AC Milan. Vid sin sida hade han lagkaptenen Harry Maguire och tillsammans pratade de bland annat om vinsten mot city, Rashfords fysiska status och Edinson Cavanis framtid. Utöver det blir det en del transferrykten och dessutom har vår uruguayanske anfallare gjort sig hörd efter spekulationer om hans framtid. 

Mycket att gå igenom men vi börjar med dagens presskonferens.

Solskjaers Presskonferens

Vi börjar med vad kaptenen hade att säga.

Harry Maguire

 • Milan är en riktigt stor klubb och har ett bra lag. Vuxit upp med att kolla på dem, blir ett spännande dubbelmöte.
 • Väldigt viktigt att vi vinner en titel i år. När man spelar för Manchester United är det förväntat att man ska vinna titlar.
 • Vår defensiv har blivit bättre och bättre under säsongen. Inte den bästa försäsongen men vi blir bättre och bättre. När vänsterbacken spelar bra tenderar jag också att spela bra.
 • Vinsten mot city gav oss självförtroende. Det ger oss känslan att när vi spelar bra kan vi slå vilket lag som helst, den känslan har vi haft det senaste året.
 • Vilan jag fick i den andra matchen mot Real Sociedad är tillräcklig, nu har jag vilat klart. Känner mig i bra form, om jag behöver vila tar jag det med tränaren. Nu är jag van vid att spela mycket, jag kan vila när jag lagt skorna på hyllan.

Ole Gunnar Solskjaer

 • Har stor respekt för Milan och beundrar den klubben. De har historia, kvalitet och är en klubb i högsta klass.
 • Ingen av de skadade spelarna är redo. Van de Beek, nej. Pogba, nej. De Gea, nej. Mata, nej och Cavani är fortsatt tveksam.
 • Marcus Rashford tränade inte idag och är tveksam till imorgon, räknar inte med att han spelar. Också tveksamt om han kan spela mot West Ham på söndag.
 • Var bara en tidsfråga innan Erling Haaland skulle slå mitt rekord i antal Champions League-mål. Finns inga mer superlativ i hur man ska beskriva honom, otroligt imponerad. Vad jag än vill säga till honom kommer jag göra privat och på norska.
 • Edinson Cavani är fullt fokuserad på att komma tillbaka och spela för oss och han jobbar väldigt hårt för att bli skadefri.
 • Vill inte kommentera vad som sagts kring Cavani. Vad jag kan säga är att han är väldigt professionell och att vi är väldigt glada över att ha honom här. Det är hans beslut att fatta om han vill vara kvar, han vet att vi är väldigt nöjda med vad han har tillfört.
 • Darren Fletchers nya roll som teknisk direktör innebär att han fortfarande kombinera det med sin tränarroll, dock något mindre.
 • Väldigt glad över att klubben tagit det här beslutet. Vad gäller John Murtough är det någon jag känt sedan jag kom tillbaka och han har gjort ett riktigt bra jobb bakom kulisserna. Han passar bra in i klubben och vi fortsätter sträva efter att ta klubben framåt med det här beslutet.
 • Vår transferstrategi kommer inte att förändras med de nya rollerna. Det är en strategi som vi jobbat med i flera år nu. Vår kommunikation är väldigt bra och vi jobbar alltid för att förstärka truppen.
 • När ett lag vinner en titel gör det någonting med en. Nemanja Vidic och Patrice Evras första titel med klubben var Ligacupen och den titeln sporrade oss till att vinna ligan säsongen efter.
 • Förra säsongens tre semifinal-förluster var svåra att smälta och det är klart att vi vill vinna Europa League i år.

Edinson Cavanis framtid

Eftersom det avhandlades under presskonferensen tänker jag att vi börjar kring Edinson Cavani och hans påstådda otrivsel i klubben.

Hans pappa gick igår ut i en intervju och sa att Cavani inte trivs i England och att han föredrar att återvända till Sydamerika. Planen är enligt pappan att Uniteds nummer 7 ska återvända hemåt i sommar.

Samtidigt har det ryktats om att Boca Juniors då är den mest troliga destinationen för Cavani. Huvudpersonen själv valde dock att igår kväll göra sig hörd och publicerade detta på sin Instagram:

Översättningen blir något i stil med: “Stolt över att bära den här tröjan”

Tre målvakter på Uniteds radar?

Målvaktsfrågan i Manchester United har varit en återkommande fråga under den här säsongen och enligt Sky Sports verkar ovissheten kring målvaktspositionen att fortsätta.

Den engelska tidningen rapporterar nämligen att klubben har tre målvakter på sin radar inför sommarens transferfönster. Milans Gianluigi Donnarumma, Lilles Mike Maignan och Atletico Madrids Jan Oblak.

Den sistnämnda har en utköpsklausul på 103 miljoner pund så en värvning av Oblak känns inte särskilt trovärdig. Vad gäller Donnarumma kan han lämna Milan som bosman i sommar och Mike Maignans prislapp sägs också vara överkomlig.

Enligt uppgifterna blir David de Geas framtid i klubben bli avgörande och om man får tro Sky Sports ska han fortvarande någon gång vilja återvända hem till Madrid.

Även Dean Hendersons framtid kan vara oviss då han enligt samma källa ska vilja lämna om han inte är förstemålvakt.

Väldigt troligt att Sancho lämnar Dortmund?

Sportwitness hänvisar till den tyska tidningen SportBilds uppgifter om att den engelske yttern ser ut att lämna Borussia Dortmund i sommar.

Enligt uppgifterna är den tyska klubben redo att sälja Jadon Sancho i sommar då de ska vilja genomföra förändringar i truppen. Deras förhoppning är att United ska betala 120 miljoner euro i sommar och de ska vara redo att börja förhandla redan nu.

Huruvida United ska vara redo att betala den summan är ett stort frågetecken. Om Dortmund missar Champions League lär den efterfrågade övergångssumman sänkas betänkligt.

Ingen Zlatan på Old Trafford

Milans trupp till mötet mot Manchester United är nu bekräftad och det finns ingen svensk anfallare i truppen.

Zlatan Ibrahimovics skada har inte hunnit läka. Utöver honom missar även Theo Hernandez, Ante Rebic, Hakan Calhanoglu och Ismael Bennacer matchen.