Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Milan 1–1

Manchester United visade sig från sin sämsta sida men Amad Diallo kom in och såg länge ut att bli matchvinnare med sitt första mål i United-tröjan. Men Milan kvitterade mycket välförtjänt på stopptid och därmed skrevs slutresultatet till 1–1. Ett mycket dåligt resultat för Ole Gunnar Solskjaers mannar.

Utspelade i första halvlek

Visst, Milan var ganska bra under den första halvleken. Det ändrar dock inte faktumet att Manchester United var fullständigt urusla.

Ingenting fungerade. Passningsspelet var obefintligt, presspelet likaså. Tempot ska vi inte ens tala om, gå-fotboll är en överdrift. Pinsam insats från samtliga spelare i rött de första 45 minuterna.

Milan gjorde det bra, det pressade högt och vann mycket boll högt upp i banan. Om det beror på deras skicklighet eller Uniteds brist på det är dock frågan.

Harry Maguires miss från mållinjen (förtjänar egentligen en egen punkt) får summera insatsen från hemmalaget i den första halvleken. Okoncentrerat och brist på kvalitet. Milan förtjänade att gå in till halvtid med en ledning.

Brist på motivation?

Jag kan förstå att Europa League kan vara svårt att motivera sig för som spelare efter att man åkt ut ur Champions League. Jag som supporter har väldigt svårt att motivera mig för att ens sätta mig framför Tv:n och kolla på turneringen.

Men hur man som professionell spelare tillåts att se så ointresserade ut när man ställs mot ett italienskt storlag är inte ens okej i en träningsmatch.

Idag såg det ut som att ingen av de elva spelare på planen ville spela den här matchen. Ingen rörelse, ingen kreativitet och ingen vilja för fem öre.

Europa League må vara just Europa League men bättre chans till att ta en titel lär inte det här laget få den här säsongen. Då borde det finnas någon typ av vilja att faktiskt kliva in i en åttondelsfinal för att vinna matchen. Men det syntes inte idag.

Många spelare har spelat väldigt mycket de senaste månaderna och trötthet kan så klart vara en faktor. Dock är det inte den fysiska delen som uppenbart var sämre, det var den psykiska.

Det är oroande, för vi har sett liknande tendenser mot bland annat West Bromwich och Crystal Palace den senaste tiden. Det är ohållbart att bara prestera när man möter Manchester City på Etihad.

Höga toppar och djupa dalar

United kom ut efter halvtid och såg ut som ett helt annat lag än det som varit på planen under de första 45 minuterna. De pressade högt, höjde bolltempot och vågade på sig fler svåra saker.

Det resulterade också i ett mål och det kändes där och då som att det kunde trilla in ytterligare bollar bakom Donnarumma i Milan-målet.

Så blev det dock inte. Istället föll laget hem, tempot sjönk och återigen såg de ut som att de helst bara ville hem under den sista halvtimmen.

Milan tog över spelet helt och hållet och hemmalaget hade svårt att slå mer än två passningar i rad. Det dröjde dock till den 92:a minuten innan deras spel gav resultat när Simon Kjaer nickade in 1–1, väldigt rättvist.

Det innebär att Milan får med sig ett drömresultat till returen på San Siro nästa vecka och i och med det är de definitivt favoriter att gå vidare.

Amad Diallo

Förhoppningsvis är skadan på Anthony Martial inte allvarlig men väldigt kul att få se 18-åringen komma in redan i halvtid. Och som han tog tillvara på den möjligheten.

Bruno Fernandes smekte fram bollen till en djupledsgående Amad Diallo som hur snyggt som helst nickskarvade bollen över Gianluigi Donnarumma och in i mål.

Kul att se att han trots sin unga ålder och brist på speltid vågar att utmana och gå framåt när han får bollen.

Förhoppningsvis får vi se honom få fler minuter framöver. Med tanke på de andra offensiva spelarnas form är han verkligen förtjänt att få spela mer. Det tror jag att alla håller med om.