Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – West Ham 1–0

West Ham backade hem och parkerade nio av tio spelare i straffområdet för att försöka få med sig en poäng. Men det räckte inte då Craig Dawson nickade in en boll i eget mål vilket gav Manchester United alla tre poäng.

Det är faktiskt märkligt hur West Ham kan ligga på en femteplats i Premier League. Baserat på de tre matcher som de mött United den här säsongen har de presterat som ett lag som ligger under strecket.

Ett fall framåt

Inte på något sätt en jättebra insats av Manchester United men det fanns många positiva tendenser att ta med sig. Efter en trevande inledning kom hemmalaget in i matchen och tog över totalt efter drygt tio minuter.

Det kryllade inte av målchanser men ett minst sagt lågt stående West Ham-försvar gjorde det väldigt svårt för de offensiva spelarna att hitta ytor.

Det fanns dock mer kreativitet, mer rörelse och aningen högre tempo till skillnad från andra matcher mot lågt stående försvar. Mason Greenwood och Marcus Rashford växeldrog en del vilket skapade oreda hos motståndarna.

Greenwood och Rashford hade varsitt riktigt bra läge i första halvlek. Rashford missar en nick totalt, en chans han måste göra bättre medan Fabianski gör en otrolig räddning på Greenwoods avslut.

Det krävdes till slut ett självmål för att vinna matchen men överlag var vinsten minst sagt välförtjänt.

Som sagt, inte på något sätt en jättebra insats. Men en del fina tendenser och ett fall framåt från de väldigt platta insatserna mot West Brom och Crystal Palace den senaste månaden.

Daniel James är inte bra nog

Det är faktiskt svårt att förstå hur han fortfarande får chansen från start i ett Manchester United som vill utmana om stora titlar. Han är helt enkelt inte tillräckligt bra.

Idag bidrog han likt många andra matcher inte med någonting. Han är snabb, det vet vi. Men det är som att han inte vet om hur han ska utnyttja det.

Det fanns många situationer idag när anfallen tar stopp vid walesaren. Antingen är det en felpass eller så är det ett enkelt bolltapp. Det händer aldrig någonting. Visst, han har gjort några mål den senaste tiden. Men det räcker inte.

Han har för låg spelförståelse, för dåligt beslutsfattande och är alldeles för ensidig. Jesse Lingard lånades ut för att han inte fick chansen. Hur James går före Lingard är ett mysterium.

Han är användbar mot lag som pressar högt och lämnar oceaner av ytor bakom sig. Men det är allt och för få lag spelar så mot United.

Han bör säljas eller lånas ut i sommar. Det är något som är helt klart och enligt mig är det svårt att argumentera för något annat.

Pigg insats av Mason Greenwood

Tonåringen har haft en tuff säsong och stått för många medelmåttiga insatser och många av oss supportrar har väntat på att han ska hitta tillbaka till fjolårets form.

Idag blev det inget mål från honom men enligt mig var han Manchester Uniteds klart bästa spelare tillsammans med Fred.

Han låg bakom det mesta framåt och var ytterst nära på att välförtjänt ge laget ledningen i den första halvleken. Vågade mer, rörde sig mer och ville mer. Det syntes redan från start.

Förhoppningsvis kan han få göra något/några mål den kommande tiden. Det behöver han och om han får det är jag säker på att han kommer nå tillbaka till fjolårsformen.

Slutligen kan vi konstatera att United får med sig tre ytterst viktiga poäng i kampen om en Champions League-plats. Det behövdes verkligen!