Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – West Ham United 1-0

Inte var det någon fartfylld och energisk fotboll det bjöds på under Old Traffords strålkastarljus denna söndagskväll. Vi fick se ett mål och det av en West Ham-spelare men tack och lov i rätt bur. Tre pinnar in på kontot, och nu ser man ut att distansera sig tillsammans med Leicester från övriga konkurrenter som jagar. 

Det är inte alltid vackert när United vinner fotbollsmatcher. Det är något vi har fått lära oss.

Idag hade man vissa problem mot ett West Ham som kom till Old Trafford med ett tydligt mål, nämligen att hålla tätt.

Det gick bra fram till dess att Craig Dawson styrde in bollen i eget nät.

Därefter blev det fart på bortalaget och United kunde då satsa mer på omställningar, vilket man ju tydligt föredrar framför att försöka sidledspassa sig igenom försvar som sitter i knät på målvakten.

Några positiva saker att ta med sig från den här tillställningen är svårt att finna men Mason Greenwood bör absolut nämnas. Ikväll svek övriga offensiva spelare men runt tonåringen hände det nästan alltid saker. För nog förtjänade engelsmannen ett mål idag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Tvingas inte till någon kvalificerad räddning, vilket vittnar om ett bra försvarsarbete framför målvakten. Eller kan det ha varit så att West Ham inte ens försökte spela fotboll i 60 minuter. Har fått ett par matcher i rad nu och ska naturligtvis, så länge det fortsatt ser bra ut, få fortsatt förtroende mellan stolparna.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Varnad. Pendlar mellan godkänd och icke godkänd matchen igenom. Wan-Bissaka är ju trots allt en del av backlinjen, och man såg ju faktiskt till att hålla nollan, vilket är positivt. Det som skaver med högerbacken är dock offensiven samt den onödiga varningen. Vad gäller 23-åringens förmåga att gå framåt i banan underlättar det förvisso inte när polaren framför är lika vilsen på flanken.

Victor Lindelöf: 6

En stabil insats av svensken, som tillsammans med Maguire höll stången mot bortalagets offensiva kraftsamling framåt slutet. Såg inte ut att behöva förta sig alltför mycket och undvek förhoppningsvis ytterligare slitage på ryggen.

Harry Maguire: 7

Bäst i defensiv riktning i dagens United. Stod hela tiden rätt placerad och släppte inte någon förbi sig. Lugn och trygg med bollen.

Luke Shaw: 7

Huruvida United är bra eller inte spelar ingen roll när det gäller Shaw. 25-åringen är nämligen alltid bra nuförtiden. Visar tidigt i matchen att om det är från något håll hemmalaget ska hota, då är det från vänsterkanten. Sköter defensiven klanderfritt dessutom. Ska man hitta något på minuskontot är det hörnorna, som inte var särskilt lyckade. Det visade sig bli ett bra drag att byta hörnläggare.

Fred: 5

Matchbilden som blev visade sig inte vara till fördel för Fred. Mot lågt sittande försvar är brassens tekniska egenskaper alldeles för begränsade. I bästa fall blir det en sidledspassning som går fram och i sämsta fall en boll som rinner över sidlinjen. Vi slapp i alla fall se några meningslösa distansskott idag. Det är ett plus.

Scott McTominay: 6

Varnad. Har ett finger med i situationen som leder till målet och är i själva spelet helt okej. Spelar som vanligt tufft och resolut men även i McTominays fall lyser bristen igenom vad gäller att sätta de avgörande passningarna.

Marcus Rashford: 4

Varnad. Frågan är vem som var mest usel av James och Rashford ikväll. När saker och ting inte stämmer för engelsmannen är det oerhört frustrerande att titta på. Gynnas såklart av att ha Shaw omkring sig men när Rashford ger sig iväg på egna äventyr vet man i nio fall av tio hur det kommer sluta. Den missade nicken på Greenwoods perfekta inlägg i första halvlek symboliserade 23-åringens insats tämligen bra. Klumpig varning i slutskedet som pricken över i:et dessutom. Borde kanske inte ha spelar överhuvudtaget, ska sägas.

Bruno Fernandes: 5

Gör en del bra saker, som att till exempel slå hörnan som leder till matchens enda mål. Annars en insats där det går att kräva mer av mittfältsstjärnan. Kladdar ibland onödigt mycket med bollen, vilket leder till vissa enkla bolltapp. Till Fernandes försvar ska det emellertid tilläggas att det inte var många spelare runtomkring som bjöd upp till dans eller hade kvaliteten.

Daniel James: 4

Varnad. Inte walesarens match på något sätt. Kör fast mest hela tiden och ser i offensiv väg och ser allmänt vilse ut. Nästan smärtsamt att se vilket svagt beslutsfattande James har. Det synliggjordes inte minst vid omställningen som bjöds med tjugo minuter kvar. Fernandes var inte helt nöjd…

Mason Greenwood: 7

Tvivelsutan bäst i Uniteds frontfyra under kvällen. Såg hela tiden till att skapa problem för West Hams backlinje och borde ha blivit målskytt, om det inte vore för Fabianskis fingerspetsar i början av matchen och stolpen i slutet. Väl med bollen ser 19-åringen behärskad ut och har ett mycket behagligt flyt i fötterna. Behöver bara fortsätta få speltid, så kommer målen vad det lider.