Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inf̦r: Milan РManchester United

Efter 1–1 i hemmamötet reser Manchester United till San Siro som knappa underdogs i returmatchen mot Milan. Bägge lagen väntas få tillbaka viktiga spelare vilket bäddar för en spännande tillställning. 

Manchester United

1–0 vinsten mot West Ham i söndags var en viktig seger för United och gav laget en viktig push i kampen om en Champions League-plats.

I matchen mot Milan förra veckan kom United aldrig egentligen upp i nivå och åkte rättvist på ett baklängesmål i den sista matchminuten.

1–1 är inget bra resultat att ta med sig från hemmamatchen i ett dubbelmöte. Därför krävs det en rejäl förbättring från majoriteten av spelarna till matchen imorgon kväll.

På skadefronten finns det några positiva och några negativa besked. Paul Pogba och Donny van de Beek reser med till Italien. Länge såg också Edinson Cavani ut att vara tillgänglig men han fick lämna återbud i sista stund. Eric Bailly och Anthony Martial missar också de två matchen.

Även David de Gea är tillbaka i truppen. Med det sagt tror jag dock att Dean Henderson får fortsatt förtroende från start. Med Bailly borta känns Victor Lindelöf och Harry Maguire givna. Lika givna är Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka på kanterna.

Nemanja Matic startade i hemmamötet mot Milan men lär få nöja sig med en bänkplats. Paul Pogba lär inte vara redo för 90 minuter så jag förutsätter att Fred Scott McTominay startar på det centrala mittfältet med Bruno Fernandes framför.

Med både Anthony Martial och Edinson Cavani borta tror jag att vi får se samma fronttrio som startade mot West Ham. Daniel James till höger, Mason Greenwood centralt och Marcus Rashford till vänster.

Med det sagt har vi fler alternativ på bänken till den här matchen. Paul Pogba och Donny van de Beek kan komma in och göra skillnad på mitten och framåt hoppas jag att Amad Diallo återigen får komma in och visa vad han kan.

Möjlig startelva:

Milan

Milan stod för en bra insats på Old Trafford och fick rättvist med sig ett oavgjort resultat hem till Milano. Deras förlust mot Napoli i helgen kom därför något oväntat.

Jag tror dock inte att den förlusten gör annat än att motivera laget till att göra en bättre match mot Manchester United imorgon och med flera viktiga spelare tillbaka ser de starkare ut nu än förra veckan.

Theo Hernandez, Zlatan Ibrahimovic, Ante Rebic, Hakan Calhanoglu och Ismael Bennacer ska alla återigen vara tillgängliga för spel. En viktig boost för Milan.

Gianluigi Donnarumma är självskriven i målet. Framför honom har Chelsea-lånet Fikayo Tomori fått chansen den senaste tiden och bredvid engelsmannen lär Simon Kjaer starta. Till vänster i backlinjen är Hernandez given medan Dalot och Calabria fightas om platsen till höger.

Franck Kessie och Soualiho Meité gjorde det bra på mitten senast och lär få fortsatt förtroende. Med Hakan Calhanoglu tillbaka tror jag att han tar platsen som offensiv mittfältare.

På kanterna har de flera alternativ men jag tror att Ante Rebic och Alexis Saelemaekers får chansen från start. Centralt vet vi alla vem som kommer att starta och det är Zlatan Ibrahimovic.

Möjlig startelva:

 

Historik

Senaste gången som lagen möttes i ett slutspel i en Europeisk turnering var 2010. Då gick Manchester United vidare efter totalt 7–2. En 3–2 vinst på San Siro följdes upp med en 4–0 seger på Old Trafford.

Förra veckans match var första gången lagen möttes i tävlingssammanhang på elva år. Däremellan har de spelat oavgjort i två träningsmatcher.

Visste ni att…

  • Manchester United har endast förlorat tvÃ¥ av sina 24 senaste matcher i Europa League.
  • Milan har kryssat i sina tre senaste matcher i Europa League.
  • Manchester Uniteds 3–2 vinst mot Milan pÃ¥ San Siro 2010är den enda vinsten de tagit pÃ¥ den arenan. Utöver den vinsten har de tvÃ¥ förluster.

Matchinformation

Milan
Manchester United
Turnering: Uefa Europa League, åttondelsfinal 2:2
Match 1: United – Milan 1-1
Tid: Torsdagen den 18 mars 2021, 21.00
Plats: Stadio Giuseppe Meazza, Milano
Domare: Felix Brych (Tyskland)
Teve: Kanal 9, Discovery+, Eurosport Player

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Jones (knä, inget datum)
Tveksamma:

  • Cavani (skada, stor chans)
  • Mata (skada, liten chans)
  • Martial (skada)
  • Pogba (muskel, stor chans)
  • Van de Beek (skada, stor chans)
FORM
O25/2Real SociedadHEL0-0
O28/2ChelseaBPL0-0
O3/3C PalaceBPL0-0
V7/3Man CityBPL2-0
O11/3MilanHEL1-1
V14/3West HamHPL1-0

Milan

Skador och avstängningar:

  • Mandzukic
Tveksamma:

  • Bennacer
  • Calabria
  • Ibrahimovic
  • Leão
  • Maldini
  • Romagnoli
FORM
O25/2Crvena zvezdaHEL1-1
V28/2RomaBligan2-1
O3/3UdineseHligan1-1
V7/3VeronaBligan2-0
O11/3Man UnitedBEL1-1
F14/3NapoliHligan0-1

United mot Milan

Totalt:115-1-514-17
Borta:51-0-43-12
Europa League:10-1-01-1
SENASTE MÖTENA
F2007-05-02BCL0-3
V2010-02-16BCL3-2
V2010-03-10HCL4-0
O2021-03-11HEL1-1
SENASTE BORTAMATCHER
F1969-04-23BEC0-2
F2005-03-08BCL0-1
F2007-05-02BCL0-3
V2010-02-16BCL3-2