Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Mittfältare spelar VM-kval; Damerna intar teatern

Everton v Manchester United - Premier League

Ole Gunnar Solskjaer, och Marcus Rashford, har mött pressen inför morgondagens möte med Milan. Solskjaer fick avhandla skadeläget och hur han ser på måstet att vinna titlar medan Rashford fick redogöra för sin fysiska status. 

Utöver en rapport från presskonferensen noterar vi också att både Scott McTominay och Bruno Fernandes ska spela VM-kval, att damernas skadeläge ljusnar något och att det blir spel på den finaste av arenor i slutet på månaden.

Solskjaers presskonferens

 • United är 12 poäng bättre än under motsvarande tid ifjol. En titel kan dölja vad som egentligen händer i en trupp och ett lag. Det är snarare ligaplaceringen som säger hur man utvecklas. Strävan är att vinna, därför spelar Manchester United fotboll.
 • Paul Pogba, Edinson Cavani och Donny van de Beek har alla tränat tisdag och onsdag. Huruvida de spelar på torsdag återstår att se. Beror på reaktionen spelarna får.
 • Shola Shoretire kommer att spela med reserverna på fredag. Eric Bailly ska “bedömas”, vilket gör att han stannar hemma (här får vi anta att ivorianen känner av en skada).
 • Solskjaer har varit i United i 2,5 år. Kände att en stor ombyggnadsprocess behövdes. Titlar kan ge egot en skjuts för både spelare och managers, men det är hur man spelar och presterar som räknas. Vunna titlar betyder inte automatiskt att United är tillbaka där man ska vara.
 • United måste prestera på topp för att vinna imorgon. Spelarna måste utmana sig själva.
 • United behöver också en bra start mot Milan. Solskjaer hade gärna sett att United haft ledningen inför returen, men situationen är som den är nu.
 • Diogo Dalot spelar för en stor klubb med stora förväntningar. Solskjaer har varit nöjd med portugisens utveckling och ser framemot att få tillbaka honom efter säsongen.

Marcus Rashford

Marcus Rashford var spelaren som gjorde Ole Gunnar Solskjaer sällskap på podiet under onsdagens presskonferens. Rashford fick inte särdeles många intressanta frågor (det får spelarna sällan) men svarade artigt på de han fick.

 • Det är en stor match för klubben och samtidigt också en viktig sådan. United känner sig optimistiska och har visat tidigare att man är bra då man slår ur underläge och behöver göra mål.
 • Från det att United åkte ur Champions League har fokus varit på att vinna Europa League. Något annat finns inte.
 • Alla säsonger är unika, det spelarna kan göra är att ge sig själva chansen att vinna matcher. Det gör man genom att träna bra och gå in med en positiv inställning, även då du är trött. Solskjaer har för med sig en positiv atmosfär som spelarna trivs i.
 • Rashford ville inte svara på huruvida han kommer att behöva operera sin skadade axel efter säsongen. Fokus är på det som händer nu, vad som händer senare händer senare.
 • Rashford tänker inte på vila, det kan man göra efter karriären. Återhämtningen mellan matcherna fungerar och Rashford repar sig bra efter skador.

McTominay och Fernandes spelar VM-kval

Scott McTominay är, föga överraskande, uttagen för spel i VM-kvalet med Skottland. 24-åringen står noterad för 19 landskamper så här långt och får ses som en av de bärande spelarna när skottarna möter Österrike och Färöarna hemma samt Israel borta.

Bruno Fernandes ska, förstås, också spela VM-kval med Portugal. Portugiserna möter Azerbajdzjan på neutral mark i Turin varpå bortamöten med Serbien och Luxemburg följer.

Ljusnande skadeläge för damerna…

Manchester Uniteds damer har haft sjukstugan full på senare tid då bland andra Lauren James, Kirsty Smith, Alessia Russo, Christen Press samt Tobin Heath dragits med skador. Nu kommer dock positiva nyheter i två av fallen inför mötet med Arsenal. James ska vara helt redo för spel medan Smith också sägs vara tillgänglig.

Russo däremot jobbar fortfarande med sin rehabilitering och räknas bort ur kommande matchtrupp.

…som spelar på Old Trafford

Det hör inte direkt till vanligheterna att andra lag än herrlaget spelar matcher på Old Trafford. Juniorerna har gjort det i FA Youth Cup men damerna har hittills fått hålla till på andra håll. Nu blir det dock ändring på det. Hemmamötet med West Ham förläggs, glädjande nog, till Old Trafford. Matchen spelas den 27 mars med avspark klockan 12.30.