Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Milan – Manchester United 0-1

United åkte ner till Milano med mål att säkra avancemang i Europa League, vilket man också gjorde efter att ha ryckt upp sig i andra halvlek. Ole Gunnar Solskjaer hade fått tillbaka ett gäng från sjukstugan som ikväll fanns med i matchtruppen. En av dessa var Paul Pogba, som skulle komma att spela en betydande roll i matchen. 

Lågkvalitativ fotboll

Om första mötet lagen emellan på Old Trafford inte var någon höjdare vad gällde kvaliteten på fotbollen som spelades, då var kvällens tillställning inte mycket bättre, åtminstone inte första halvlek.

United öppnade bäst och hade en hel del boll, utan att för den skull göra så mycket med den. Hemmalaget växte in i matchen och de zebraliknande spelarna började göra allt fler misstag.

Mittfältet med Scott McTominay och Fred var i mångt och mycket ett haveri. Lägg därtill att Bruno Fernandes framför dem var iskall. Portugisens felprocentssiffra tenderar ibland att vara högre än man tänker sig men då beror det ofta på att mittfältaren spelar med högre risk, helt enkelt.

Under framför allt de första 45 minuterna var det nästan ideligen enkla misstag och felbeslut. Men naturligtvis var inte Fernandes det största bekymret. Jag skulle vilja påstå att Uniteds stora problem för tillfället ligger på kanterna. Marcus Rashford är helt ur slag på ena flanken och på motsatt sida håller Daniel James precis den kvalitet man förväntar sig, nämligen alldeles för låg, även om walesaren spelade upp sig något i andra.

Offensivt sett måste nästan firma James/Wan-Bissaka aspirera på förstaplatsen vad gäller svagast högersida på Gud vet hur länge.

Nej, det var inte mycket positivt att ta med sig från första halvlek, och känslan att det skulle bli bättre i andra var inte direkt påtaglig.

Tur var väl då att det fanns en spelsugen fransman på bänken.

#Pogback

Paul Pogba var tillbaka efter en dryg månads skadefrånvaro och visade sig från sin bästa sida. Fransmannen gjorde matchens enda mål, som innebar att United tog sig vidare i Europa League.

Säga vad man vill om Paul Pogba men en fotbollsspelare av hans kaliber har alltid den förnämliga egenskapen i att kunna påverka en matchbild på egen hand. Det var precis vad vi fick se också.

28-åringen behövde inte ens fem minuter på sig i sin skade-comeback innan bollen låg i Gianluigi Donnarummas mål. Efter blockeringar och motlägg till höger och vänster i Milans straffområde landade till slut bollen hos Pogba, som lite retfullt skottfintade och sköt i mer eller mindre samma ögonblick. Bollen letade sig upp i nättaket och United var i och med det vidare.

Jag kan tänka mig att en majoritet håller med om att Ole Gunnar Solskjaer gjorde rätt som (äntligen) vågade göra ett byte paus, ett byte som också föll väl ut. På fem minuter hade inbytte Pogba uträttat mer än vad Rashford gjort på 45.

Att norrmannen på sidan faktiskt gjorde bytet så pass tidigt var helt rätt drag men i någon mån också förvånande. När byten inte kommer, trots att alla runtomkring kan se att en förändring behöver ske, spelar antingen fegheten eller bristen på taktisk kompetens in (vad som är hönan och ägget överlåter jag någon annan att försöka besvara) hos Solskjaer.

Idag fanns det emellertid inte så mycket att fundera på; vinna eller försvinna var det som gällde och vi fick alltså det tidigare. Det är trots allt ett styrkebesked att åka till San Siro och vinna en avgörande europacupmatch mot självaste Milan, oavsett vilka förutsättningar man väljer att peka på för att försöka underminera det hela.

Ännu mer cupspel

Egentligen finns inte så mycket spännande att säga om matchen som sådan. Men för att nämna några positiva bitar så anser åtminstone jag att Dean Henderson återigen gör en stabil insats. Det är givetvis tidigt att ropa hej än men det vi sett hittills tyder ändå på att 23-åringen nog har vad som krävs för att vakta ett United-mål.

Det var även lite småtrevligt att se ett piggt inhopp av Diogo Dalot. Portugisen är som bekant utlånad till Milan från United. Det finns säkert en vinning i att plocka tillbaka 22-åringen, då konkurrens på ytterbacksplatserna visat sig vara positivt.

Nåväl, som rubriken lyder väntar i och med kvällens viktoria mer cupspel för Uniteds del. Vilket lag man ställs mot i kvartsfinal får vi reda på imorgon eftermiddag när lottningen går av stapeln. Ett lag som Granada eller Slavia Prag vore väl inte helt dumt. Eller kanske Dinamo Zagreb, som tidigare ikväll väldigt oväntat slog ut Tottenham. Det var förvisso väldigt välkommet.

Men cupspelet tar ju inte slut där. På söndag väntar kvartsfinal i FA-cupen, då med Leicester på schemat. En bra position i ligan samtidigt som det tajtar till sig i cuperna. Det gäller att spela korten rätt nu, Ole Gunnar.