Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Arsenal – Manchester United 2-0

Manchester Uniteds damlag har inte längre Champions League-platsen i egna händer. Detta efter en 2-0-förlust mot Arsenal på fredagskvällen. En okoncentrerad matchinledning följt av flera missade chanser före paus kombinerat med en bedrövlig insats i andra halvlek bäddade för det.

Redan i den tredje matchminuten skulle Arsenal ta ledningen. Alldeles för enkelt får Foord spela fram till Roord och hennes avslut styrs i mål av Millie Turner. Målet bedöms som ett självmål. Där var United helt enkelt inte påkopplade och det är förstås oacceptabelt.

Därefter är det United som dominerar första halvlek och med hygglig utdelning på chanserna hade vi både kvitterat och tagit ledningen. Men framför mål är vi ikväll för dåliga. Christen Press får två bra lägen innan tio minuter är spelade. Först efter bra förarbete från Lauren James och sedan efter Jackie Groenens offensiva bollvinst. På det första läget avslutar hon svagt mitt på målvakten och på andra borde hon nog ha släppt bollen till James som var bättre placerad.

James får sin chans mitt i halvleken, då hon får fritt skottläge framför mål. Hon drar emellertid avslutet högt över. Där måste James göra det bättre. Annars är det hon som skapar chanser för United. För ofta slutar det med att hon blir nedgjord och tyvärr låter domaren Arsenalspelarna hållas utan att korten plockas fram.

Uniteds huvudtränare Casey Stoney kallade efter matchen domarinsatsen för ”avskyvärd”.

Arsenal får ett bra läge för 2-0 i slutet av halvleken, då Roord enkelt vänder bort Amy Turner. Unitedförsvararen kan dock dra lite lätt i Arsenalspelaren som därför inte får någon kraft i avslutet.

Om United var det bättre laget i första halvlek så var vi knappt med i matchen efter paus. Först får Mead enkelt komma till avslut, men utanför. Strax därefter, när halvleken bara är sex minuter gammal, gör Wubben-Moy mål på hörna, då hon alldeles för enkelt kommer till avslut. Bedrövligt försvarsspel. 

Därefter kan Arsenal enkelt stänga matchen, då luften liksom går ur United. Vi får spela med en spelare mer sista halvtimmen. Detta då Mead drar på sig sin andra varning med en oerhört korkad tackling. Det numerära övertaget hjälper dock föga. Unitedspelarna tror helt enkelt inte på det.

Katie Zelem får en bra kvitteringschans i slutskedet men kaptenen – som var dålig, om inte Hayley Ladd har någon skadekänning begriper jag inte att Zelem går före – skjuter högt över. Utöver det har vi ett offsidemål medan Arsenal är betydligt farligare på kontringar.

Nu ställs Uniteds Champions League-hopp till att Arsenal skänker bort poäng i någon av de avslutande matcherna, vilket förefaller vara föga troligt.

United måste hur som helst repa mod till nästa vecka, då damlaget för första gången ska spela på Old Trafford. Men det är inte till någon tröst ikväll.

Målen 

Arsenal – Manchester United 2-0 (1-0)

FA Women’s Super League, 19 mars


1-0 ( 3) Millie Turner (självmål)
2-0 (51) Lotte Wubben-Moy
r/k (62) Beth Mead (två varningar)


Uniteds lag: Earps; Harris, A Turner, M Turner, Batlle; Zelem, Groenen (Ladd 82); Toone, Staniforth, James (Sigsworth 62); Press


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK