Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leicester City – Manchester United 3-1

Manchester United har gjort sitt i FA-cupen för den här säsongen. Detta efter en tung 3-1-förlust mot Leicester City i kvartsfinalen. Insatsen kan sammanfattas som mestadels usel och stundom sämre än så, vilket också märks på betygen.

Ole Gunnar Solskjaer valde en oväntat svag startelva, vilket han i efterhand motiverade med att han inte hade något annat val. Det är förstås omöjligt att veta utifrån och Bruno Fernandes tog sig åt låret, något han även gjorde mot West Ham. Måhända var det helt enkelt så att Bruno placerades på bänken för att han inte är helt kurant.

Oavsett var det ett energilöst fiasko från Uniteds sida och det känns verkligen som en missad möjlighet, för det var långt ifrån den bästa versionen av Leicester vi mötte.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Otacksam match för målvakten, som trots tre insläppta mål inte hade överdrivet mycket att göra. Gjorde en hygglig räddning vid 0-0 och målen var för hans del inte mycket att göra åt.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Trött, så trött. I kroppen och i skallen. Får välbehövlig vila nu när många av lagkamraterna åker iväg på landslagsspel.

Victor Lindelöf: 6

Borde kanske ha agerat annorlunda före Leicesters andra mål. Genomförde annars matchen utan några uppenbara fel men heller inget anmärkningsvärt positivt. 

Harry Maguire: 4,5

Varnad. En blandad insats av lagkaptenen, med en utmärkt skottblockering tidigt i matchen. Blir samtidigt rejält uppsnurrad vid ett par tillfällen, med varning som resultat första gången och en stor chans för Vardy andra gången. Avdrag också för Marcos Rojo-avslutet i andra halvlek. Den svaga insatsen kommer – efter mycket stabilt spel under en lång tid – lika oväntat som ovälkommet.

Alex Telles: 5,5

Utbytt 64. Den vikarierande vänsterbacken kämpar och har en imponerande brytning i matchinledningen (även om det var offside). Offensivt får han väldigt lite uträttat. Tyvärr för Telles del så blir det när han spelar väldigt tydligt hur mycket bättre Luke Shaw faktiskt är.

Fred: 2

Utbytt 84. Bortom usel. I min bok ligger 1-0-målet helt och hållet på Fred. Spelar du i ett Premier League-lag är det inte acceptabelt att agera så svagt. Att det faktiskt var hans tredje grova misstag i matchen visar hur dålig han var för dagen. Han borde ha plockats av direkt efter målet. För allas bästa. Att han kom ut till spel i andra halvlek begriper jag inte. Den miserabla dagen fortsatte med ett uselt agerande före 2-0. Då var han inte ensamt skyldig men jag vill påstå att han var mest skyldig.

När jag sedan såg honom på planen efter vårt kvadrupelbyte förutsatte jag att det var fel på min teve.

Det tredje målet är förstås på McTominay. Men hur kommer det sig att McTominay ens befinner sig i position att skänka bort frispark? Jo, det hela börjar med att Fred i bra position slår bort en enkel passning. 

Nemanja Matic: 4,5

Utbytt 64. Hänger inte med, illustrerat av Leicesters andra mål. Vinner en del bollar genom att stå på rätt plats. Försöker driva igång Uniteds offensiv med sina passningar men precisionen är för dålig.

Mason Greenwood: 6

1 mål. Gör Uniteds mål och lyckas med några dribblingar. Något styggt bolltapp. Mycket mer var det inte.

Donny van de Beek: 5

Utbytt 64. Hoppar elegant över bollen före Greenwoods mål. Att hans bästa aktion i matchen är när han aktar sig för bollen är ganska talande. Det är tydligt att han saknar all form av självförtroende och efter skadan saknar han även matchform. Så det var liksom väntat att det skulle se ut som det gjorde för Van de Beek.

Paul Pogba: 6

Utbytt 64. Ligger bakom Uniteds mål och den lilla aktionen räcker egentligen för att bekräfta att United är bättre med Pogba än utan. Har strax därefter ett ypperligt skottläge för 2-0 men får ingen kraft i avslutet. Att han blev utbytt förutsätter jag beror på att han inte ansågs klara mer än timmen.

Anthony Martial: 4

Inleder ganska piggt med ett par bra bollmottagningar. Försvinner sedan helt, så till den grad att en nästan glömmer att han var på planen.

Scott McTominay: 4

Inbytt 64. Varnad. Spelade egentligen för kort tid för att betygsättas. Men i ren protest mot hans fruktansvärda agerande i samband med det matchdödande 3-1-målet ger jag honom ett uselt betyg.

Bruno Fernandes: n/a

Inbytt 64. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Luke Shaw: n/a

Inbytt 64. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Edinson Cavani: n/a

Inbytt 64. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Amad: n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att betygsättas.