Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Hannibal tränar med a-laget; Ökade agentarvoden; Damer på landslagsuppdrag

Under onsdagen avslutas årets första landslagsuppehåll med kvalmatcher och landskamper. Under uppehållet har de spelare som inte rest runt med sina respektive landslag hållit till på Carrington. Bland de spelarna hittar vi glädjande nog Hannibal. Utöver det noterar vi att en kvartett damer tagits ut till landslagsspel och att agentarvodena ökar, trots pandemin.

Hannibal i träning med a-laget

De spelare som inte åkt iväg på landslagsuppdrag är kvar i Manchester. Välbehövlig vila varvas med träningspass på Carrington och på bilder som släppts från träningsanläggningen skymtar vi bland annat den av Gareth Southgate ratade Aaron Wan-Bissaka. Vi skymtar också Hannibal, vars introduktion i a-lagsmiljö bromsats av diverse skadebekymmer.

På plats fanns också bland andra Nemanja Matic, Axel Tuanzebe, Brandon Williams, Edinson Cavani och Alex Telles. Målen vaktades av Nathan Bishop och Lee Grant.

Ökade agentarvoden

272 miljoner pund. Det var vad Premier League-klubbarna betalade i agentarvoden under perioden 1 februari 2020-1 februari 2021. Noterbart är att det skett en ökning med drygt 9 miljoner pund trots pågående pandemi. Manchester United är trea på listan, efter Chelsea och Manchester City med 29,8 utbetalade miljoner.

Aguero inte aktuell

Nej, det var väl ingen som egentligen trodde det heller, men Sergio Aguero är inte aktuell för spel i Manchester United. Transfergurun Fabrizio Romano sköt under onsdagen ner de rykten som florerat på Twitter där United nämndes som en av intressenterna. Barcelona och PSG nämns istället som klubbarna som ligger längst fram.

Landskamper för Ladd, Jones, Thorisdottir och Groenen

I april vankas det landskamper för damernas del. Wales möter Kanada och Danmark den 9 respektive 13 april i Cardiff. Förbundskapten Gemma Grainger har tagit ut två Unitedspelare i truppen i form av Haley Ladd och Carrie Jones. Chloe Williams, som fanns med på ett träningsläger i februari, rymdes dock inte med.

Norge spelar landskamper mot Belgien och Tyskland och i den norska truppen återfinner vi Maria Thorisdottir.

Även Holland är i elden under landslagsuppehållet. Jackie Groenen har varit bofast i den orange tröjan sedan 2016 och är förstås med nu också. Holland möter Spanien och Australien.

Den här dagen…

…för 14 år sedan gjorde en viss Ole Gunnar Solskjaer sitt sista mål för Manchester United.